Besluiten en plannen van het college van Burgemeester en Wethouders ..


In de vergadering van 12 mei jl. is o.a. aan de orde geweest:

Inkoopkader jeugdhulp 2016

Het college heeft het "Inkoopkader Jeugdhulp Noordoost Brabant" vastgesteld. In het inkoopkader staan inhoudelijke en financiele kaders waarbinnen centrumgemeente 's-Hertogenbosch namens 18 gemeenten in de regio de inkoop en contractering van de jeugdhulp voor 2016 kan gaan organiseren.

In de vergadering van 19 mei jl. is o.a. aan de orde geweest:

Conceptbegroting 2016 en conceptjaarverslag 2014 Werkvoorzieningsschap Noordoost-Brabant

Het college van burgemeester en wethouders heeft de conceptbegroting 2016 en conceptjaarverslag van het Werkvoorzieningsschap Noordoost-Brabant vastgesteld. De stukken worden ter instemming aan de raad aangeboden.

Resultaten en conclusies (veld)onderzoek oudere mantelzorgwoningen

In het begin van de jaren negentig is een inventarisatie gemaakt van adressen van destijds aanwezige mantelzorgwoningen. Gelet op het grote tijdsverloop wil het college weten of er nog sprake is van rechtmatige bewoning en, zo nodig, handhavend tegen oneigenlijk gebruik op te treden.

De resultaten zijn als volgt.
Van de in totaal 72 geinventariseerde adressen zijn er:

* 26 definitief niet meer bewoond en dus opgeheven;
* 26 bewoond voor mantelzorg;
* 18 niet meer bewoond, doch het risico op herbewoning door aanwezigheid woonvoorzieningen is er groot; om die reden is hercontrole na 1 `a 2 jaren gewenst;
* 2 waarbij er sprake is van illegale bewoning; daarop wordt conform het beleidsplan toezicht en handhaving 2015-2019 en daarin opgenomen sanctiebeleid gehandhaafd.

Voorlopige gunning renovatie- en onderhoudsbestek drukriool

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft een Europese aanbestedingsprocedure gehouden voor het renovatie- en onderhoudsbestek drukriolering. Naar aanleiding van de ingediende inschrijvingen heeft het college besloten om het werk voorlopig te gunnen aan de firma Gebroeders Van der Steen
BV uit Berlicum. Indien er na afloop van opschortende termijn van 20 dagen geen bezwaren ontvangen zijn op de voorlopige gunning zal het werk definitief gegund worden. Tevens heeft het college besloten om ten behoeve van het onderhoud aan de drukriolering de beheerapplicatie DMS-REPA aan te
schaffen.

Memo voortgang Project Natuurlijk Gaia

Burgemeester en wethouders hebben besloten in beginsel medewerking te verlenen aan het Project Natuurlijk Gaia. De gemeenteraad ontvangt hierover een memo.