Geef uw mening over parkeren


Voorleeshulp

Heeft u ook dagelijks te maken met parkeren? Heeft u een mening over het parkeerbeleid? De gemeente gaat het huidige parkeerbeleid uit 2005 vernieuwen. In de routekaart is te zien welk proces hiervoor doorlopen gaat worden.

De eerste stap is het in beeld krijgen van de parkeerproblemen in de gemeente. Dit doen we met een parkeerenquete, een parkeeronderzoek op straat en een discussie met een parkeerpanel.

Parkeerenquete

Om goed te kunnen aansluiten op uw wensen, kunt u uw mening geven via een online parkeerenquete. Vanaf woensdag 3 juni tot en met vrijdag 3 juli 2015 vragen wij inwoners, werknemers/ondernemers en bezoekers om via deze enquete hun mening te geven. U wordt gevraagd naar uw eigen
parkeermogelijkheden, de parkeersituatie bij u in de buurt en bij winkelgebieden en uw mening over het uidige en toekomstige beleid. De resultaten van de enquete worden gebruikt voor het nieuwe parkeerbeleid.

Vul de parkeerenquete in

Parkeerenquete voor ondernemers

Parkeerenquete voor inwoners

Parkeerenquete voor bezoekers

Parkeeronderzoek

In de maand juni voert de gemeente een groot parkeeronderzoek uit om inzicht
te krijgen in de huidige parkeersituatie. Medewerkers van bureau DataCount
trekken hiervoor de hele gemeente door om op verschillende momenten het aantal
geparkeerde auto's te tellen in relatie tot het aantal parkeerplekken. Ook deze uitkomsten worden meegenomen bij het opstellen van het nieuwe parkeerbeleid.

Parkeerpanel

Om de probleemanalyse scherp te krijgen en om actief mee te denken over de mogelijkheden van het nieuwe parkeerbeleid wordt een parkeerpanel ingesteld. Dit parkeerpanel bestaat uit diverse belangenverenigingen en een of twee vertegenwoordigers per buurt. Er zijn nog plaatsen beschikbaar in het
panel! Heeft u belangstelling voor het nieuwe parkeerbeleid en wilt u verder meedenken over dit onderwerp? Meldt u dan aan als vertegenwoordiger van uw buurt.
Tot uiterlijk 26 juni kunt u zich aanmelden via www.lv.nl/pakeerpanel. Geef hierbij uw motivatie waarom juist u geschikt bent om op te treden als vertegenwoordiger van uw buurt. Bij meerdere aanmeldingen wordt een selectie gemaakt op basis van de motivatie.

Bent u benieuwd naar de resultaten van de enquete en het verloop van het process? Dan kunt u de gemeentelijke website in de gaten houden: ttp://www.lv.nl/parkeerbeleid.

Routekaart naar nieuw parkeerbeleid