Technieklokaal Berkelstreek werkt hard aan nieuwe instroom


Door Robert ter Hoek , 03 juni 2015

Technieklokaal Berkelstreek werkt hard aan nieuwe instroom

Technieklokalen is een reeds bestaand en zeer gewaardeerd initiatief in Achterhoek- de Liemers. Het is een stichting met 1 cooerdinator, 40 vrijwilligers en 6 locaties (technieklokalen). Per jaar komen er zo'n 3000 kinderen van groep 7 en 8 voor technieklessen. Er zijn doe-lessen,
ontdek-lessen en verwonder-lessen. Technieklokalen wordt gesponsord door lokaal bedrijfsleven en gemeenten.

Bij technieklokaal Berkelstreek in Borculo verzorgen ze ook technieklessen voor basisschool leerlingen van groep 7 en 8. Die technieklessen vormen een belangrijke aanvulling op het lesprogramma van de basisscholen. Maar daar blijft het niet bij.

- Ze vinden dat meisjes en techniek prima samengaan en dat meisjes niet onderdoen voor jongens als het gaat om het oplossen van technische vraagstukken. Dus organiseren ze activiteiten voor Girlsday en laten ze zien dat vrouwen hun mannetje staan in een technische baan.
- In samenwerking met de andere technieklokalen in de Achterhoek wordt hard gewerkt aan leerlijn voor meer- en hoogbegaafden.
- Vanaf komend schooljaar gaat technieklokaal Berkelstreek ook bedrijfsbezoeken organiseren. Buiten de reguliere technieklessen om krijgen de leerlingen van groep 7 en 8 de mogelijkheid om eens een kijkje te nemen bij een technisch bedrijf.

Technieklokaal Berkelstreek is gehuisvest in het gebouw van Bouwmensen Gelderland-Oost.