Jongerenraad in oprichting


Gemeente Geertruidenberg is al enkele maanden bezig met het inventariseren van mogelijke vormen voor een jongerenraad. In twee eerder georganiseerde jongerenbijeenkomsten vroegen we jongeren of zij interesse hebben en wat hun verwachtingen zijn. Op 27 mei kwam de jongerenraad voor het eerst
bij elkaar. Zeven enthousiaste jongeren gaan samen starten.

Oprichtingsvergadering

De eerste bijeenkomst was een oprichtingsvergadering. De jongerenraad heeft een voorzitter gekozen, een notulist aangewezen en andere rollen verdeeld.
Op de agenda stond ook de concept-verordening van de jongerenraad. De jongerenraad maakt in dit document afspraken over de leeftijdsgrens, het doel en voorzitterschap. Ook staat hierin hoe vaak zij bij elkaar komen om te vergaderen. De jongeren hebben de verordening gezamenlijk besproken. Ze
brachten enkele wijzingen aan. In september leggen ze de verordening voor aan de gemeenteraad. Daarna kan de jongerenraad officieel van start.

Jongerenbudget

Tot slot hebben de jongeren tijdens de eerste vergadering een keuze gemaakt waaraan zij het jongerenbudget willen besteden. Om direct van start te gaan heeft de jongerenraad dit voorstel aangeboden aan de gemeenteraad.

Heb jij vragen of ideeen voor de jongerenraad? Ze zijn te bereiken via het e-mail adres: jongerenraadgberg@hotmail.com