Start van het cao overleg VGZ


Start van het cao overleg VGZ

Geplaatst op 03 juni 2015
[IMG]
De onderhandelingen voor de kop-cao van VGZ beginnen op woensdag 3 juni.
We hebben al een aantal voorbereidende overleggen gehad. Hierin is De Unie met VGZ overeengekomen om de modernisering van de arbeidsvoorwaarden dit jaar te beperken tot de onderwerpen Vitaliteit, Wendbaarheid en Duurzame inzetbaarheid. Over deze onderwerpen is ook een workshop
Arbeidsvoorwaarden gehouden. In deze workshop konden medewerkers meepraten over de cao-onderwerpen.

Het arbeidsvoorwaardenbeleid van De Unie besteedt ruim aandacht aan de onderwerpen Vitaliteit, Wendbaarheid en Duurzame inzetbaarheid. De Unie hecht hier waarde aan omdat het werknemers in staat stelt tot aan hun pensioen aan het arbeidsproces te blijven deelnemen.
Het beleid van De Unie houdt er rekening mee dat werknemers niet meer hun gehele carriere aan een werkgever verbonden zijn. We ondersteunen de leden door instrumenten aan te reiken waardoor zij een hoge arbeidsmarktwaarde hebben en daardoor beter in staat zijn een nieuwe baan te vinden.
Vitaliteit, goede opleiding en mentale wendbaarheid dragen hieraan bij. Op basis van het beleid van De Unie en van bijdragen van individuele leden heeft De Unie een visiedocument opgesteld dat als richtlijn dient bij de onderhandelingen. Dit visiedocument is hier te lezen.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Inge de Vries per mail of bel 06 5252 2091

Reorganisatie GBO

De Unie is nog steeds in gesprek met VGZ over de reorganisatie van Klantadvies en Declaratieservice tot een Generieke backoffice. Op woensdag 10 juni, bekijken we hoeveel medewerkers gekozen hebben voor de plaatsmakersregeling en bespreken we hoe het verder gaat met de reorganisatie. De Unie
heeft graag deze week al dit overleg gehad zodat de betrokken medewerkers weten waar ze aan toe zijn.

Informatie

Sectoren: Overheid Zorg en Welzijn
Geplaatst in: Actueel Nieuws