Beveiligings-scan helpt agrariers bij een veiliger bedrijf


(03-06-2015)

Diefstal van diesel, kleine machines zoals zitmaaiers en gereedschappen, agrariers krijgen regelmatig te maken met criminaliteit. Om boeren en tuinders hulp te bieden om zelf aan de slag te gaan met de beveiliging van hun bedrijf is het platform Beveiligmijnboerenbedrijf.nu' opgezet.
Belangrijk onderdeel op het platform is de gratis scan van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid.

Passende maatregelen

Op de website van het platform: www.ltoledenvoordeel.nl/beveiliging, vinden agrariers en tuinders informatie over de beveiliging van het bedrijf, subsidiemogelijkheden en beveiligingsproducten. Na het laten uitvoeren van een beveiligginsscan door het centrum voor criminaliteitspreventie en
veiligheid, kunnen preventieve maatregelen worden genomen.

Subsidieregeling

Het ministerie van Veiligheid en Justitie maakt investeren in veiligheid aantrekkelijk met een nieuwe subsidieregeling. Gaan boeren of tuinders aan de slag met bijvoorbeeld een opritverklikker, een dieseltankalarm, of camerabewaking, dan kunnen zij de helft van hun investering terugverdienen.

Getuige of verdachte situaties

Spoed, heterdaad of verdachte situatie? Bel 112. Het bellen van 112 is niet alleen voor levensbedreigende situaties, maar zeker ook voor verdachte situaties waarbij een misdrijf kan worden voorkomen. Bij geen heterdaadsituaties is de politie bereikbaar via tel. 0900-8844.

Signalement verdachte

Met een duidelijk omschreven persoon of voertuig is de kans dat een verdachte wordt aangehouden groter. Blijf alert, noteer kentekens van verdachte voertuigen, signalementen van verdachte personen en andere bijzonderheden. Ook kan de politie met een signalement Burgernet inzetten.
Burgernetdeelnemers in de buurt ontvangen telefonisch een spraak- of sms-bericht met het verzoek uit te kijken naar een persoon of voertuig. Deelnemers kunnen informatie rechtstreeks doorgeven aan de politie.

Meld u aan voor Burgernet!

Wilt u ook een rol spelen in de veiligheid van uw woon- en werkomgeving? Meldt u zich dan aan via www.burgernet.nl. Heeft u geen internet? Dan kunt u een aanmeldkaart afhalen in het gemeentehuis. Ook is het mogelijk om een aanmeldkaart toe te sturen. Neemt u dan contact op met de gemeente
Bellingwedde via tel. (0597) 53 71 00.

Is er toch bij u ingebroken? Doe altijd aangifte!

De politie kan de daders en gestolen spullen beter opsporen als u aangifte doet. Doet u dus altijd aangifte als er bij u is ingebroken! Maak hiervoor een afspraak via tel. 0900 - 8844.