03-06-2015 - Was- en strijkservice voor clienten van ROGplus


Voor mensen die niet in staat zijn zelf te wassen en te strijken en dit nu laten doen door de huishoudelijke hulp is er sinds kort een nieuwe was- en strijkservice. De service is voor inwoners van Maassluis, Vlaardingen en Schiedam die op indicatie hulp bij het huishouden krijgen via ROGplus.
Als na een nieuwe indicatie de hulp voor wassen en strijken vervalt, kunnen zij deze diensten inkopen via ROGplus. ROGplus is hiervoor een samenwerking aangegaan met Wasserij Smeele in Maassluis. Voor het extra werk zet Smeele langdurig werkzoekenden in en mensen met een arbeidsbeperking.

De gemeenten zien de was- en strijkservice als een win-win-project voor inwoners. De service is een tegemoetkoming voor de forse bezuiniging van het Rijk op huishoudelijke hulp en zorgt voor arbeidsplaatsen voor langdurig werkzoekenden en voor mensen met een beperking.

Laag tarief bij laag inkomen

Wasserij Smeele haalt bij clienten van ROGplus eens per week kleding, handdoeken, bedlinnen en ander wasgoed op. Na het wassen, vouwen en zo nodig strijken, brengen de medewerkers van Smeele de was weer terug. Clienten betalen per kledingstuk plus een vast bedrag voor het halen en brengen van
de was. Clienten met een laag inkomen, betalen een vast laag bedrag per week. Prijzen en meer informatie staat in de folder `Was- en strijkservice' van ROGplus en op de website www.rogplus.nl.

Uitgelicht