Onderscheid in schoonmaakhulp en huishoudelijke ondersteuning


De richtlijnen voor het toewijzen van huishoudelijke hulp zijn aangepast. De gemeente maakt voortaan onderscheid in situaties die enkel vragen om schoonmaakhulp en meer complexe omstandigheden waar intensieve ondersteuning nodig is.

Schoonmaakhulp

Gelden er geen bijzondere omstandigheden of complexe problemen? Dan speekt de gemeente van een behoefte aan `lichte, niet complexe ondersteuning' in de vorm van pure hulp bij het schoonmaken. Deze hulp regelen en betalen inwoners zelf, tenzij ze de kosten voor deze hulp niet kunnen dragen.

Huishoudelijke ondersteuning

Inwoners die intensieve ondersteuning nodig hebben kunnen nog steeds in aanmerking komen voor huishoudelijke ondersteuning via de Wmo. Die intensieve ondersteuning is bijvoorbeeld nodig omdat het schoonhouden van hun huis aan specifieke voorwaarden moet voldoen. Mogelijk spelen er complexe of
meerdere problemen tegelijk. Ook mensen die de kosten voor een schoonmaakhulp niet kunnen dragen, kunnen in aanmerking komen voor huishoudelijke ondersteuning via de Wmo.

Loopt uw indicatie voor huishoudelijke hulp af na 1 januari 2016?

U ontvangt van de gemeente een uitnodiging voor een keukentafelgesprek dat plaatsvindt voor 1 oktober 2015. U houdt uw huidige ondersteuning tot 1 januari 2016.

Loopt uw indicatie af voor huishoudelijke hulp af voor 1 januari 2016?

Neemt u dan zelf 6 weken voorafgaand aan de einddatum van uw indicatie contact op met de gemeente om een afspraak te maken voor een keukentafelgesprek. U houdt uw hulp tot deze einddatum.

Op basis van het keukentafelgesprek wordt beoordeeld welke vorm van ondersteuning bij uw situatie past: schoonmaakhulp of huishoudelijke ondersteuning

Contact

Gemeentehuis
Vrijthof 10
5081 CA Hilvarenbeek

Postbus 3
5080 AA Hilvarenbeek

T (013) 505 83 00

E gemeente@hilvarenbeek.nl

Openingstijden

Afspraak maken