Uitreiking Koninklijke Onderscheiding Wim van Duivenbode


Op zondag 31 mei werd door burgemeester Wil Houben een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan de heer Wim van Duivenbode voorafgaand aan het startschot van de Wielerronde Hel van Voerendaal. Wim van Duivenbode kreeg de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De heer van Duivenbode verricht sinds 1962 onafgebroken diverse activiteiten op het gebied van de wielersport in Nederland.

Genoemd kunnen worden:

* Lid van de Sportcommissie, bestuurslid en schrijver van artikelen voor het clubblad van de Leidse Ren- en Toervereniging Swift;
* (Mede) initiator en organisator van diverse wieleractiviteiten, aanvankelijk in Leiden Zuid-Holland en thans in Limburg. Sinds 2004 zet hij zich in Limburg in voor de wielersport terwijl hij betrokken bleef bij diverse activiteiten in Zuid-Holland. O.a. Was hij betrokken bij het
binnenhalen van de Tour de France in 1978 in Leiden. Voorts was hij mede-initiatiefnemer en -organisator van wedstrijden in Zuid-Holland zoals de Bloemenmarathon Leiden en de Holland Ladies Tour, waarvan hij tot op heden cooerdinator perszaken is.
* Hij is freelance sportjournalist en columnist van het Leids Dagblad. Hij adviseert bij het uitzetten van parcoursen, voert overleg met overheidsinstanties en werft sponsors.
* Hij was consul van de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) Zuid-Holland. Hij was verantwoordelijk voor de uitvoering van het sporttechnische beleid.
* Hij was aanjager en promotor van wielerwedstrijden in Limburg voor de KNWU en consul van de KNWU, district Limburg. Hij heeft diverse nationale wielerwedstrijden mede geinitieerd en georganiseerd en was promotor van het vrouwenwielrennen in Nederland.
* Hij is initiator en presentator van het Limburgs Wielercafe, een informele bijeenkomst van politici, sportofficials, organisatoren en voormalig wielrenners.
* Hij is adviserend lid van Rondecomite '64 van Voerendaal en mede-organisator van de Ronde van Ransdaal.

De heer van Duivenbode verricht deze activiteiten met veel enthousiasme en betrokkenheid.