Veteranendag 2015


Gepubliceerd op: 3 juni 2015
In juni geven we in Nederland jaarlijks extra aandacht aan onze veteranen. Het hoofddoel van deze Nederlandse Veteranendag is het verkrijgen van meer bekendheid over- en waardering voor onze veteranen.
Naast de Tweede Wereldoorlog-, Indie-, Nieuw-Guinea- en Korea- veteranen kennen we inmiddels ook veel jonge veteranen. Jonge veteranen zijn ingezet bij internationale vredesmissies in bijvoorbeeld Libanon, Cambodja, de Balkan, Afghanistan of Midden-Oosten.

In de gemeente Amstelveen wonen ook veteranen, zowel jonge als oude. In 2007 is de gemeente begonnen met een Amstelveense Veteranendag om zo ook lokaal kleur te geven aan de waardering voor de inzet van onze veteranen. Dit jaar organiseert de gemeente de Amstelveense Veteranendag op zaterdag 6
juni.

Programma zaterdag 6 juni

13.45 uur: Ontvangst op het Dorpsplein
14.00 uur: Toespraak door burgemeester mevrouw Van 't Veld. Aansluitend een minuut stilte ter herdenking van alle gevallenen en het zingen van het Wilhelmus. De muzikale omlijsting tijdens deze officiele ceremonie wordt verzorgd door de Regimentsfanfare `Garde Grenadiers en Jagers'.

Aansluitend vindt een informele bijeenkomst plaats voor alleen genodigden in het Keizer Karel College.

Op het Dorpsplein staan ter bezichtiging een pantser-wielvoertuig YP 408 en een YPR pantser-rupsvoertuig opgesteld, zoals deze in respectievelijk Libanon en Bosnie zijn ingezet.

Afzetting deel Dorpsstraat

Gedurende het officiele deel zal een deel van de Dorpsstraat, vanaf de hoek van de Stationsstraat tot aan het Dorpsplein afgesloten zijn. Het zal gedurende een korte periode zijn vanaf circa 13.45 uur. Wij vragen uw begrip hiervoor.

Delen op:

* facebook
* linkedin
* nujij

Wilt u meer weten?

* Laan Nieuwer-Amstel 1, 1182 JR Amstelveen
* Bel ons op: (020) 540 49 11
* Contactformulier
* gemeente@amstelveen.nl
* Openingstijden per balie
* Routebeschrijving
* Volg Gemeente Amstelveen op Twitter
* Volg Gemeente Amstelveen op Facebook
* Inschrijven voor de nieuwsbrief: nieuwsbrief@amstelveen.nl