Drie geslaagden SR3 tijdens finale NJM


Zondag 31 mei na afloop van de tweede finaledag van het NJM kon Resie Knops drie nieuwe scheidsrechters feliciteren met het behalen van hun diploma. Stefan de Hoogt, Christiaan Baks en Ilse van den Berg behaalden binnen een dag het SR3 diploma.

Na een wat nerveus begin op de zondagochtend onder begeleiding van beoordelaars Ina Wiekart en Robert van den Einde, vonden de drie deelnemers steeds meer hun weg tijdens het begeleiden van de wedstrijden. Op een tafel bij de meisjes junioren kregen twee van de drie deelnemers telkens de kans
om hun vaardigheden te laten zien. Alle drie lieten de gehele dag zien over de juiste vaardigheden te beschikken en kregen vlak voor de prijsuitreiking hun diploma overhandigd.

Van links naar rechts: Stefan de Hoogt, Christiaan Baks en Ilse van den Berg

Het SR3 diploma betekent dat alle drie de deelnemers zelfstandig als scheidsrechter mogen optreden op regionaal niveau (bij. Afdelingskampioenschappen), als assistent van een bondsscheidsrechter in de eredivisie en/of nationale evenementen en (na een kleine bijscholing) als
arbitragecooerdinator bij de eigen vereniging. Lijkt het jou ook wat om voor dat SR3 diploma te gaan? Neem dan contact op met de cooerdinator opleidingen via opleidingen@nttb.nl. Meer informatie over de opleiding is terug te vinden op de website.