A79 weekend dicht


3 juni 2015, 11:56

Van vrijdag 5 juni 20.00 uur tot maandag 8 juni 06.00 uur is de A79 in beide richtingen afgesloten tussen het knooppunt Kruisdonk en Meerssen.

Tijdens het weekend wordt het oude asfalt vervangen tussen het knooppunt en de afrit Bunde. Verder worden er tussen Bunde en Meerssen nieuwe verkeersportalen geplaatst.

Omleidingroutes

Verkeer van Maastricht naar Heerlen en Aken wordt van vrijdag 5 juni 20.00 uur tot maandag 8 juni 06.00 uur vanaf het knooppunt Kruisdonk omgeleid over de A2. Bij het knooppunt Kerensheide kies je voor de A76 tot aan het knooppunt Kunderberg.

Wie van Maastricht naar Valkenburg wil kan omrijden vanaf het kruispunt Geusselt over de N590 (Terblijterweg, Rijksweg, Berg en Terblijt, Valkenburg)

Wil je van Heerlen naar Maastricht dan kun je overdag tussen 08.00 uur en 22.00 uur omrijden vanaf het knooppunt Kunderberg over de A76. Bij het knooppunt Kerensheide kun je dan de A2 naar Maastricht op rijden.

Omrijden kan ook vanaf het knooppunt Kunderberg over de A79. Bij de afrit Bunde verlaat je dan de snelweg om onderaan de Ambyerweg over te steken richting de A2 naar Eindhoven en te keren bij de afrit Ulestraten (50). Vervolgens kies je dus voor de A2 naar Maastricht.

In de avond en nacht kun je omrijden vanaf het knooppunt Kunderberg over de A76. Bij het knooppunt Kerensheide kies je dan voor de A2 richting Maastricht.

Of vanaf het knooppunt Kunderberg over de A79 tot aan de afrit Meerssen. Daar kun je Houthemerweg volgen richting de A2. Bij de rotonde ga je linksaf naar de Herkenberg. Aan het einde van deze weg kan je rechtsaf de Parallelweg op. Bij het station ga je linksaf de Stationsweg op, deze gaat
over in de Tussen de Bruggen en daarna de Klinkenberg. Bij de grote rotonde kies je afslag 3 naar de Ambyerweg. Voor de A79 ga je rechtsaf naar de A2 richting Eindhoven. Bij Ulestraten (afrit 50) keer je dan om vervolgens de A2 richting Maastricht op te rijden.

Afhankelijk van de weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden gewijzigd en/of verplaatst worden.

Foto: (c) VID