VVD vragen over gebruik gele krijtverf


Vrijmarkt langs de grachten

De gemeente gebruikt gele krijtverf om plekken te markeren die gebruikt kunnen worden c.q. vrij moeten blijven bij evenementen als de vrijmarkt op Koningsdag en de bloemetjesmarkt op Hemelvaartsdag.

Verf verdwijnt niet

De resten van de krijtverf blijken niet vanzelf te verdwijnen na enige regenbuien zoals eerder aangegeven. Het moet nu door een gespecialiseerd bedrijf verwijderd worden. Ondanks deze ervaring heeft de gemeente dezelfde verf onlangs opnieuw gebruikt in verband met de tijdelijke verhuizing van
de vrijdagmarkt. De fractie van de VVD wil middels schriftelijke vragen van het college weten waarom steeds opnieuw gebruik gemaakt wordt van deze verf ondanks dat het niet 'vanzelf' verdwijnt. De fractie wil ook weten wat de kosten zijn voor het verwijderen van de verf door een
gespecialiseerd bedrijf. De fractie denkt ook dat deze handelswijze een verkeerd beeld oproept bij inwoners. Zij vraagt het college hoe zij hier tegenover staan.

Schriftelijke vragen

Wilt u meer weten over schriftelijke vragen? Op de webpagina schriftelijke vragen leest u meer over de vragen en antwoorden. Hier vindt u ook een overzicht van alle ingediende schriftelijke vragen.