Taxibedrijf Klomp in financiele nood


Taxibedrijf Klomp, dat verantwoordelijk is voor het vervoer van clienten van Talant en Meriant, verkeert financieel in zwaar weer. Zo zwaar dat mogelijk een faillissement dreigt in de loop van juni. De redding moet komen van een geldschieter waarmee Klomp in gesprek is.

We maken ons zorgen over deze ontwikkeling, omdat een faillissement zou betekenen dat in korte tijd alternatief vervoer voor de clienten moet worden geregeld. Dit zou jammer zijn, omdat we op dit moment tevreden zijn over het vervoer door Klomp. We hopen dan ook dat Klomp het redt. Intussen
denken we wel na over alternatieven, want het doorgaan van vervoer van de clienten staat voor ons voorop.

De landelijk werkende vervoerder was in mei niet in staat het salaris uit te betalen aan haar medewerkers. Wel is vakantiegeld uitgekeerd. Klomp zegt in gesprek te zijn met een nieuwe geldschieter. Als dit doorgaat zijn de financiele problemen opgelost. Half juni is bekend of dit lukt.

De taxiwereld staat onder grote druk. De tarieven zijn laag en de winsten dus ook. Toch heeft Klomp, vlak nadat ze afgelopen zomer zijn begonnen, aangegeven dat de tarieven waarvoor ze rijden voor Alliade heel gangbaar zijn en overeenkomen met wat ze elders in het land ook krijgen.

De komende weken blijven we dit op de voet volgen. Tegelijk gaan we natuurlijk op zoek naar alternatieven, zodat, mocht het misgaan, het vervoer van clienten niet in gevaar komt. Het goed vervoeren van clienten van hun woning naar werk of dagbesteding en terug is tenslotte ons grootste belang.