Elektrische laadpaal geplaatst in Feanwalden


Elektrische laadpaal geplaatst in Feanwalden

RSS feed

De gemeente Dantumadiel heeft een op zonne-energie werkend oplaadpunt geplaatst op de Koemarkt in Feanwalden.

Het oplaadpunt is geschikt voor het veilig opladen van elektrische fietsen, scooters en scootmobielen. Het oplaadpunt genereert via een zonnepaneel stroom die in de laadpaal opgeslagen wordt. De maximale oplaadduur per fiets of scooter is een uur. De paal heeft twee contactdozen, waarmee
bijvoorbeeld acht fietsen, twee scootmobielen, en een scooter kunnen worden opgeladen. Per dag kan de paal elf uur stroom leveren. Hiernaast heeft de paal nog twee USB- aansluitingen, waarmee laptoppen, smartphones en/of tablets kunnen worden opgeladen. Het opladen is gratis want de paal wekt
zijn eigen elektriciteit op.

Het plaatsen van de paal past binnen het duurzaamheidsbeleid van de gemeente Dantumadiel. Met behulp van het oplaadpunt wordt er gebruik gemaakt van een duurzame energiebron, de zon.

Er is een uitgebreid netwerk van openbare oplaadpunten in Nederland. Op iohotspots.nl staat een overzicht van 450 oplaadpunten in Nederland. Op oplaadpunten.nl en oplaadpalen.nl staat ook een uitgebreid overzicht van alle e-bike oplaadpunten in Nederland.

Ook op steeds meer recreatieve routes kunt u uw e-bike opladen. Zo heeft Natuurmonumenten in samenwerking met Nuon een aantal oplaadpunten in natuurgebieden gecreeerd. Kijk op natuurmonumenten.nl voor de exacte locaties.

v.l.n.r. wethouder Roelof Bos en de heer van der Veen (foto gemaakt door Nanne Nicolai).