Feestelijke afsluiting buurtvernieuwing omgeving Gerbrandystraat


Op donderdag 4 juni 2015 wordt de buurtvernieuwing van de omgeving Gerbrandystraat in Veendam Noord samen met de bewoners feestelijk afgesloten.

De feestelijke afsluiting start om 17.00 uur aan de Cort van der Lindenstraat in aanwezigheid van wijkwethouder Bert Wierenga, medewerkers Acantus, het wijkteam en sociale team.

Vernieuwing

De omgeving Gerbrandystraat in Veendam Noord heeft een integrale kwaliteitsimpuls gekregen.

De Troelstrastraat, Gerbrandystraat, Dr. Bosstraat, Schaperstraat, Cort van der Lindenstraat en de noordzijde van de Meezenbroekstraat zijn vernieuwd. Zo heeft Acantus de huurwoningen verbeterd, achterpaden opgeknapt en van verlichting voorzien en schuttingen vervangen. De gemeente Veendam
heeft de openbare ruimte opnieuw ingericht en de riolering vernieuwd. Ook is er in de woonstraten eenrichtingsverkeer ingevoerd.

Bewoners

Bij dit project zijn de bewoners actief betrokken. Zij hebben de plannen grotendeels zelf bedacht en samen met de gemeente Veendam en Acantus uitgewerkt en uitgevoerd. Dankzij een subsidie vanuit Leader is in deze buurt een voortuinenproject uitgevoerd, waaraan de bewoners actief hebben
meegewerkt. Bij de start van het project is een grote opruimactie gehouden waarbij de bewoners samen met medewerkers van Acantus en de gemeente Veendam de handen uit de mouwen hebben gestoken.

Producten en diensten

* Pers
* Elektronisch Gemeenteblad
* Maandelijkse nieuwspagina
* Bekendmakingen
* Nieuwsbrief
* Gemeentegids