Afvalproef in Oudebildtzijl afgerond


03-06-2015
" " Klik om te vergroten

Onlangs heeft de gemeenteraad een definitief besluit genomen over het afronden van de afvalproef in Oudebildtzijl.

De proef werd voor de periode van een jaar aangegaan en is nu afgesloten. De resultaten zijn goed te noemen.

De gemeente en Omrin willen de inwoners van Oudebildtzijl bedanken voor de medewerking en goede samenwerking. Op donderdagmiddag 28 mei heeft wethouder Boukje Tol deze dankzegging officieel bekrachtigd door het uitreiken van een cheque ter waarde van EUR 2.500,- aan vertegenwoordigers van
dorpsbelang Ouwe-Syl. Dankzij de inzet van dorpsbelang zijn de inwoners bewuster geworden over het nut en belang van afvalscheiding: Afval Scheiden Loont!

Drinkpakken niet meer gescheiden ingezameld

Vanaf mei 2015 wordt het restafval en groente-, fruit- en tuinafval (gft) weer volgens het tweewekelijkse inzamelschema ingezameld in Oudebildtzijl. Drinkpakken worden niet meer gescheiden ingezameld, maar in het restafval ingezameld en via nascheiding er weer uitgehaald.

Oud papier

De oud papier container wordt weer 1x per 4 weken ingezameld. Daarnaast heeft de gemeenteraad ervoor gekozen op dit moment nog geen wijzigingen aan te brengen in de manier van inzamelen. Wel wordt naar aanleiding van de goede resultaten van de proef, onderzoek gedaan naar de gescheiden
inzameling van groente- fruit- en tuinafval in 2015. Hierbij wordt gekeken naar de mogelijkheden om het gft-afval in de zomer vaker in te zamelen en in de winter wellicht minder vaak.