Verkeersonderzoek geeft aan: voldoende parkeerruimte in De Zijde


Voorleeshulp

3 juni 2015 - Wijk De Zijde biedt voldoende ruimte om de extra parkeerdruk op te vangen, die wordt veroorzaakt door bezoekers van de moskee aan de Zilvermeeuwlaan. Dat geldt in het geval van 65 bezoekers, maar ook op piekdagen met 200 bezoekers. In de Zilvermeeuwlaan en de Gruttolaan is de
parkeerdruk toegenomen; de verkeersveiligheid is echter niet in het geding. Niet als gevolg van de moskee en evenmin als gevolg van de tijdelijke situatie rondom MCH Antoniushove .
Dat blijkt uit onderzoek van Goudappel Coffeng naar de Verkeer- en Parkeerproblematiek in de omgeving van de Zilvermeeuwlaan. De gemeenteraad had op verzoek van omwonenden om dit onafhankelijk onderzoek gevraagd.

Op basis van de notitie van Goudappel ziet het college van B&W geen aanleiding tot aanpassing van de parkeergelegenheid.

Lees de notitie van Goudappel Coffeng.

In overleg met direct omwonenden, Vereniging De Zijde, Stichting Eenheid en de politie is afgesproken de verkeerssituatie en het groen bij Zilvermeeuwlaan 15 op korte termijn aan te passen. Dit gebeurt in het derde kwartaal van 2015. De aanpassingen van het groen naast de moskee staan los van
de herinrichting van de Groenzone Heuvelweg, waarover afspraken zijn gemaakt met de fractievoorzitters uit de raad.