Landelijke erkenning zorgaanpak Heerenveen


Landelijke erkenning zorgaanpak Heerenveen

> 3 juni 2015

Caleidoscoop, stichting Maatschappelijk Werk Fryslan, de ouderenorganisaties, Regiecentrum Bescherming en Veiligheid, MEE Friesland en de gemeente zijn blij met de benoeming van Heerenveen tot Gouden - sociale - Gemeente. MOgroep prees Heerenveen om de brede samenwerking, vroege start en de
ruimte die wijkbewoners krijgen voor hun eigen inbreng in hun wijk of dorp.



Heerenveen een van de tien Gouden Gemeenten

MOgroep, brancheorganisatie voor welzijn en maatschappelijke dienstverlening, heeft vandaag een lijst met tien Nederlandse gemeenten gepubliceerd. Zij verdienen de naam Gouden Gemeente omdat de gemeente hun nieuwe taken op gebied van zorg en welzijn op een slimme manier vernieuwen, in
samenwerking met bewoners en organisaties. Heerenveen is een van de tien gemeenten.



Samenwerken, vroege start en inwoners voorop

Heerenveen krijgt de benoeming voor haar onderscheidende aanpak. De gemeente is vijf jaar geleden al begonnen met de grote veranderingen in de zorg. Vanaf de start is daarbij nauw samengewerkt tussen gemeente en alle organisaties die actief zijn in zorg, welzijn en participatie.



De wens en behoefte van inwoners staan daarbij steeds centraal. Inwoners kiezen met gemeente en maatschappelijke organisaties wat voor hun wijk het beste is. Het uitgangspunt daarbij is dat inwoners veel kunnen doen en waar nodig springen professionele organisaties bij.

MO groep ziet ook de meerwaarde van de `Meitinkers', die in eigen buurt een laagdrempelig aanspreekpunt zijn voor bewoners.

Een volledige toelichting vindt u op de website van MOgroep.