150 jarige Alice in Wonderland in Museum Meermanno

P E R S B E R I C H T

Den Haag, 3 juni 2015

150 jarige Alice in Wonderland in Museum Meermanno

Tentoonstelling 'Alice in Wonderland 150 jaar'

Museum Meermanno viert van 27 juni t/m 1 november de honderdvijftigste verjaardag van Alice in Wonderland. In een kleine, maar fijne tentoonstelling liggen ruim zeventig uitgaven van het Engelse verhaal van Lewis Carroll dat in 1865 verscheen. De tentoonstelling toont negentiende-eeuwse uitgaven, moderne interpretaties, de wijdverspreide Disney-variant en bijzondere kunstenaarsboeken waaronder van Salvador DalĂ­.

Wereldwijd bekend bij kinderen en volwassenen

De Engelse klassieker uit 1865 is niet meer weg te denken uit de wereldliteratuur. Er verschenen in de loop van de jaren duizenden versies van het boek en honderden illustratoren hebben de avonturen van Alice getekend. Al generaties lang is het tijdloze kinderboek geliefd bij zowel kinderen als volwassenen. Het fantasierijke verhaal is tevens diepgeworteld in de populaire cultuur en wordt gebruikt in reclames, spotprenten, speelgoed en tal van andere artikelen.

Het verhaal

Het verhaal gaat over het meisje Alice dat via een val door een konijnenhol in een bijzondere wereld belandt met een andere werkelijkheid die ze tot dusver kende. Niemand lijkt haar te begrijpen en ze heeft verwarrende gesprekken met vreemde figuren zoals een wit konijn met een groot horloge, een waterpijp rokende rups op een paddenstoel, een grijnzende kat die zichzelf in het niets kan laten verdwijnen, een gekke hoedenmaker op theevisite bij een haas en een boze koningin met haar personeel die eruit zien als speelkaarten.

Museum Meermanno | Huis van het boek

Prinsessegracht 30 2514 AP Den Haag

www.meermanno.nl

open: dinsdag t/m zondag 11.00-17.00 uur