60 nieuwe NomadPower stroompunten op 9 Europese locaties

Woerden, 3 juni 2015 - Koelen van vracht tijdens rustpauze chauffeur met behulp van duurzame energie

Steeds meer partijen zien de milieuvriendelijke, schone en geluidloze voordelen van vrachtkoeling op stroom in plaats van met vervuilende dieselaggregaten. NomadPower realiseert 9 nieuwe locaties in Europa. Dit betreft 2 locaties in Duitsland, 2 locaties in Italie en 5 locaties in de UK. In totaal zijn er dan 20 Europese locaties.

De NomadPower elektriciteitvoorzieningen voor temperatuur gecontroleerd transport bestaan uit palen met stroompunten. Vrachtwagenchauffeurs op parkeer- en rustplaatsen 'stekkeren' in op basis van een plug-and-play-principe en starten de stroomvoorziening via de NomadPower app, website of telefoon om met elektriciteit hun waren stabiel te koelen. Alleen wanneer er stroom verbruikt is, volgt via een volledig geautomatiseerd proces een afrekening. Hierdoor wordt het gebruik van dieselaggregaten overbodig. Dat betekent geen uitstoot van schadelijke stoffen, geluidshinder voor de omgeving en de chauffeur en lagere kosten.

Veel nieuwe locaties

De laagdrempeligheid van het totaalconcept heeft ertoe geleid dat steeds meer partijen de voordelen inzien en overgaan tot het beschikbaar maken van NomadPower.

Duitsland

In Duitsland zijn recent bij Autohof Strohofer in Geiselwind (bij Wuerzburg aan de A3) 8 stroompunten in gebruik genomen. Daarnaast is een overeenkomst voor 4 stroompunten getekend met MAXI Autohof Lauenau, aan de A2 bij Hannover. Naar verwachting wordt deze locatie in juni geopend. Bij Rheinboellen aan de A61 staan ook al 4 operationele stroompunten.

Italie

In Italie worden in samenwerking met Autostrada del Brennero 2 locaties gerealiseerd. Dit betreft Autoparco Sadobre, Vipiteno en Interporto Trento. Bij Sadobre komen 10 en bij Trento 8 stroompunten beschikbaar. Beide locaties zullen naar verwachting eind juli operationeel zijn.

UK

In de UK is een contract getekend met Moto Hospitality Ltd voor de realisatie van 5 locaties met ieder 6 stroompunten. Dit betreft de locaties Moto Thurrock aan de M25, Moto Toddington Northbound an Southbound aan de M1, Moto Cherwell Valley aan de M40 en Moto Lymm Lorry Park aan de M6. Al deze locaties zullen naar verwachting in de komende weken operationeel worden.

Jos Schreurs, directeur NomadPower: "Deze 9 nieuwe locaties zijn een grote stap voorwaarts in de uitrol van het NomadPower concept in Europa. Het totaal locaties waar NomadPower beschikbaar is, komt hiermee op 20. Met co-financiering van de EU onder het TEN-T programma, zullen voor het einde van dit jaar naar verwachting circa 40-50 locaties operationeel zijn. Op dit moment vinden afrondende besprekingen plaats voor circa 10 locaties in Frankrijk en 2 locaties in Spanje, zodat een dekkend Europees netwerk aan het ontstaan is."

Milieuvriendelijk transport

Het EU TEN-T programma is gericht op een aanmerkelijke reductie van de uitstoot van kooldioxide en stikstofoxiden langs het hoofdwegennet van Europa. Daarbij moet ook het geluidsniveau worden teruggedrongen. Met het oog op de toekomst wil men tevens minder afhankelijk worden van olie. De EU merkt op dat het NomadPower stroomvoorzieningennetwerk hieraan een belangrijke bijdrage kan leveren.