Inschrijving vierde serie Home Instead Obligatieprogramma gestart

28 mei 2015

Home Instead Finance BV geeft een nieuwe serie obligaties uit ter financiering van de nieuw te openen vestiging Amsterdam Centrum/Zuid/West. De inschrijving is gestart per 26 mei. Voor deze nieuwe serie worden 90 obligaties uitgegeven van EUR 1.000 elk. De rente bedraagt 6% per jaar. De obligatielening heeft een looptijd van vier jaar en kent een lineaire aflossing in het derde en vierde jaar. Het totaal benodigde startkapitaal bedraagt EUR 120.000. De franchisenemers van de nieuw te starten vestiging Home Instead Amsterdam Centrum/Zuid/West brengen zelf EUR 30.000 in.

Home Instead Finance B.V. is onderdeel van Home Instead Thuisservice, een landelijke organisatie die thuis service en zorg verleent aan senioren. Voor financiering van het franchisenetwerk worden meerdere series obligaties uitgegeven. Platform Zorgobligatie.nl verleent hierbij ondersteuning.

Voor startende ondernemers is het bijzonder lastig een passende bankfinanciering te vinden. Inspelend op dit probleem heeft Home Instead Thuisservice in samenwerking met Zorgobligatie.nl het Home Instead Obligatieprogramma (HIO) ontwikkeld. Het HIO is een professionele financieringsstructuur waarbinnen een startende franchisenemer zijn startfinanciering kan krijgen in de vorm van een obligatielening. Deze obligatielening wordt via crowdfunding geplaatst bij geinteresseerde beleggers.

Het is de vierde serie obligaties die in het kader van het Home Instead Obligatieprogramma wordt uitgegeven. De eerste drie series, respectievelijk uitgeschreven eind 2014 en begin dit jaar, zijn volledig ingeschreven.

Over Home Instead Thuisservice

Home Instead Thuisservice is de Nederlandse tak van het van oorsprong Amerikaanse Home Instead Senior Care. Dit concept wordt wereldwijd in zeventien landen aangeboden door ruim duizend franchisenemers. De Nederlandse organisatie telt inmiddels negen vestigingen.

Via haar CAREGivers biedt Home Instead Thuisservice naast 'metgezelschap', hulp in en om het huis en persoonlijke verzorging zoals douchen en aankleden ook persoonsgerichte hulp in de laatste levensfase. Verder ondersteunen de CAREGivers mensen met chronische ziekten en cognitieve stoornissen zoals dementie.

Dit jaar zal Home Instead het aantal vestigingen in Nederland nog verder uitbreiden. Meer informatie: homeinstead.nl.