Dienstverleningsconcept Meierijstad goedgekeurd door drie colleges

Dienstverleningsconcept Meierijstad goedgekeurd door drie colleges(03-06-2015)

Op 1 juni 2015 hebben de colleges van Schijndel, Sint-Oedenrode en Veghel het Dienstverleningsconcept 2025 vastgesteld. De gemeenteraden moeten nog een definitieve beslissing nemen.

Het concept beschrijft de visie op dienstverlening en de uitgangspunten waarop deze gestoeld is om de doelen uit de visie Meierijstad 2015 te realiseren. De visie geeft richting aan Meierijstad; de manier waarop Meierijstad invulling geeft aan haar rol van verbinder en netwerker om samen met anderen de uitdagingen in de, snel veranderende, samenleving aan te pakken. De visie 2025 is daarbij gebruikt als vertrekpunt.

Bijzonder persoonlijk!

De steeds groter wordende diversiteit in de samenleving vraagt om een gemeente met een groot omgevingsbewustzijn. De snelheid waarmee de maatschappij verandert, vraagt bovendien van ons dat we flexibel zijn. De dienstverlening van Meierijstad gaat daarom uit van de menselijke maat en maatwerk. De ondertitel van het dienstverleningsconcept is ook: Bijzonder persoonlijk!

Kapstok

De ambities in het dienstverleningsconcept zijn niet `in beton gegoten', ze vormen de kapstok voor de dienstverlening van Meierijstad voor de komende jaren. Hiermee wordt ook de flexibiliteit ingebouwd om te kunnen anticiperen op nieuwe behoeften en innovaties.

Enquete dienstverlening

Onlangs is een enquete gehouden onder inwoners, bedrijven, instellingen en raadsleden. Hierin konden zij hun mening geven over een aantal specifieke aspecten van de dienstverlening van Meierijstad. De uitkomsten van dit onderzoek worden gebruikt als input voor de verdere uitwerking van de dienstverlening in Meierijstad.

Digitale documenten

* Dienstverleningsconcept