Nieuw mangementboek - nieuw leiderschapsmodel


Den Haag, 20150603 -- Op donderdag 4 juni a.s. is de boekpresentatie van het managementboek ‘Van kramp naar kracht – Model voor Persoonlijke Autonomie’ in het Zuiderstrandtheater in Scheveningen. Het boek is van de hand van Inga Teekens. Het is in de vorm van een parabel geschreven, vlot, amusant en makkelijk leesbaar. Het toont aan hoe iedereen in zijn kracht kan komen.

‘Van kramp naar kracht – Model voor Persoonlijke Autonomie’Het Model voor Persoonlijke Autonomie bestaat uit twee generatoren.

De krampgenerator laat zien hoe een emotionele kramp ontstaat. Een kramp is een uitbarsting of dichtklappen die onbegrijpelijk is omdat die niet in relatie staat tot wat er gebeurt. Hoeveel beheersing je ook hebt in wat je doet en hoe je denkt, emoties kunnen je elk moment overvallen en jouw autonomie teniet doen. Je hersenen functioneren anders waardoor je in een  kramp schiet. Dat veroorzaakt schade, voor jezelf, je carrière en je relaties.

De krachtgenerator toont hoe je achter het ontstaan van de kramp kunt weghalen en in je kracht komt. Je bent autonoom en beslist en bepaalt zelf vanuit innerlijke rust. Je denken, voelen en handelen zijn op één lijn. Het resultaat is dat je slagvaardig en effectief handelt.

We zien op tv dat politici in de kramp schieten wat het einde van hun politieke carrière betekent, zoals bijv. Job Cohen en Ella Vogelaar. Ook in het bedrijfsleven komt het dagelijks voor. Onnodige verspilling van talent en kennis.