Vraag aan Wijzer


29/05

Vraag aan Wijzer

Vraag aan Wijzer Waarom betaal ik een hogere eigen bijdrage aan het CAK? Heeft u een voorziening van de gemeente?

Heeft u een voorziening van de gemeente? Zoals hulp bij het huishouden of individuele begeleiding? Of gaat u een paar keer per week naar een locatie voor dagactiviteiten? Dan betaalt u een inkomensafhankelijke eigen bijdrage. Deze eigen bijdrage wordt geind door het CAK. De eigen bijdrage is
per 1 januari 2015 verhoogd.

Dit komt door het afschaffen van de Wet tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten. Vanuit deze wet kreeg iedereen die een eigen bijdrage betaalde automatisch 33% korting op de eigen bijdrage. Deze korting is per 1 januari 2015 vervallen.

Heeft u wel een voorziening, maar nog geen factuur gehad van het CAK voor de eigen bijdrage? Dan heeft uw aanbieder de hoeveelheid geleverde zorg nog niet doorgegeven aan het CAK. U zult de factuur voor de eigen bijdrage alsnog met terugwerkende kracht ontvangen.

Houdt u er rekening mee dat u straks dat bedrag nog moet betalen. Het CAK biedt de mogelijkheid voor gespreide betaling. Hiervoor kunt u zelf telefonisch contact opnemen met het CAK: (0800) 1925. Wijzer is van maandag tot en met vrijdag telefonisch bereikbaar tussen 8.30 en 12.30 uur: (035)
692 85 30. U kunt ook een afspraak maken door een e-mail te sturen aan info@wijzerwijzer.nl

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------