Open Dag Water & Recreatie 14 juni


04-06-2015 Voor de 25ste keer vindt de Open Dag Water & Recreatie plaats. Een spektakel voor jong en oud, met 16 activiteiten, gratis deelname en voor wie niet bang is voor een druppeltje water, een dag vol plezier.
De 25e Open Dag Water & recreatie vind plaats in en om de recreatieplas in het Streekbos, op zondag 14 juni, van 10.30 tot 16.30 uur.

Als vanouds is het ook dit jaar weer een totaal programma voor jong en oud, georganiseerd door het Stede Broecer verenigingsleven. Tal van clubs zetten zich ervoor in, van de in het Streekbos gevestigde organisaties als IVN en Recreatiecentrum en van scouting tot reddingsbrigade. Veel van deze
activiteiten hebben te maken met water.

Opening door Arie Haring

Om 11.00 uur wordt de opening verricht door Arie Haring, met zijn rader- of schoepen boot. Ook beginnen dan de scholieren met hun Survivalrun. Bij de schermclub Enkhuizen kun je zelf een degen vasthouden en een echt gevecht leveren. Ook Samenloop voor Hoop presenteert zich alvast voor de grote
finale op zondag 21 juni, ook in het Streekbos. Door de Haringstadters en Sportief wandelen is een wandelroute uitgezet in het Streekbos.

Nat

En er is meer: nat word je zeker van een brandspuitactie op de wal of bij de Scouting, maar tijdens het stokbroodbakken warm je weer door. Reddingsbrigade De Streek en waterskivereniging De Ven presenteren zich aan het publiek. Ook de EHBO is aanwezig , en je kunt genieten van een demonstratie
van Taijischool Shen. Dollen op een springkussen (met toezicht) is voor de allerkleinsten. Bij SAV maak je kennis met div. vormen van atletiek.

Kortom veel. Want, er is ook nog een 2de hands boekenmarkt en om 14.00 uur kan de jeugd meedoen met het slootjesonderzoek van het IVN of je kunt kijken naar zonnevlammen door de kijkers van sterrenkundevereniging Orion. Ook het pas geopende klimpark Streekbos is geopend.

Het spektakel trekt uiteraard veel mensen, dus kom zo veel als mogelijk op de fiets. Is de auto het vervoermiddel , volg dan de aanwijzingen op van de verkeersregelaars. De vijver in het Streekbos is deze dag gesloten voor recreantenboten.
Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door de medewerking van de gemeente Stede Broec.