De zon schijnt toch ook op uw dak?


Nieuwsbericht De zon schijnt toch ook op uw dak?

Gepubliceerd op: 01 juni 2015

Informatiemarkt Zon zoekt Drent
In de gemeente Tynaarlo is tachtig procent van alle schuine daken geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen. Hierdoor kunnen huiseigenaren flink besparen op hun energierekening en zelf groene stroom opwekken. Voor iedereen die graag zonnepanelen wil plaatsen, houden de gemeente Tynaarlo en
de provincie Drenthe daarom donderdag 11 juni de informatiemarkt 'Zon zoekt Drent'. Deze is van 19:30 tot 21:30 uur in het gemeentehuis in Vries.

Zonnekaart
Tijdens de markt presenteert de provincie de zonnekaart. Hierop is binnen een paar muisklikken te zien wat ieder dak aan energie kan opleveren en hoeveel geld dat bespaart. Deze kaart is nu al te vinden op www.tynaarlo.zonnekaart.nl.

Zonnelening
Omdat de aanschaf van zonnepanelen een flinke investering is, biedt de gemeente samen met de provincie de Zonnelening aan. Woningbezitters kunnen hiermee tegen een zeer lage rente een lening afsluiten voor de aanschaf of installatie van zonnepanelen, zonneboilers of andere vormen van
zonne-energie. Zo komt groene energie voor iedereen binnen handbereik. Op de informatiemarkt wordt informatie over de lening verstrekt.

Deskundigen en leveranciers
Verder zijn er deskundigen en leveranciers aanwezig die een toelichting geven over de werking, aankoop en plaatsing van zonnepanelen. Zij kunnen ook meer vertellen over de mogelijkheden om samen met buren zonnepanelen in te kopen en te laten plaatsen.

Drents Energieloket
Ten slotte is het Drents Energieloket aanwezig. Dit is het loket waar inwoners van Drenthe de komende jaren terecht kunnen met al hun vragen over het verduurzamen van hun woning. Kijk op www.drentsenergieloket.nl voor meer informatie.