Analyse locaties grotere evenementen Stadshart


Geplaatst: 4-6-2015

Met het maken van de nadere analyse van alle locaties voor de grotere evenementen in het stadshart voldoet het college aan het verzoek van de raad. Het college komt in deze analyse tot de conclusie dat De Meent, die ook deze bestemming heeft, de geschiktste locatie is voor grotere evenementen
in het stadshart. Het college legt deze conclusie voor aan de raad. Het is aan de raad om een besluit te nemen over de locatie.

De Dancetour heeft een aantal jaren op De Meent plaatsgevonden

Vier categorieen

De nadere analyse geeft inzicht in de geschiktheid van een tiental locaties voor evenemententerreinen die zijn beoordeeld in de centrumzone. Hierbij zijn een zevental criteria (schaal, afstand en aantrekkingskracht, financieel, dekking, duurzaamheid, overlast en conflicterende belangen)
toegepast. Bij deze analyse is een onderscheid gemaakt in een viertal categorieen van evenementen, namelijk kleinschalig en verweven met het stadshart; kleinschalig en stadshartgebonden; grootschalig en centrumzonegebonden en grootschalige regionale evenementen.

De Meent

Uit de analyse blijkt dat voor de grotere evenementen met vooral een plaatselijke uitstraling De Meent het beste scoort om duurzaam te kunnen worden ingezet. De Meent is al eerder gebruikt als evenemententerrein en heeft ook deze bestemming en de vereiste voorzieningen. De losse verharding is
echter uit oogpunt van veiligheid en openbare orde een belemmering om deze locatie optimaal in te zetten. Daarom wordt voorgesteld om het bestraten van De Meent toe te voegen aan het door de raad vastgestelde Groot Onderhoudsprogramma IGOR 2015.

Stadshart in ontwikkeling

Het stadshart is sterk in ontwikkeling, waardoor de beschikbare ruimte voor het faciliteren van evenementen jaarlijks aan verandering onderhevig is. Dit maakt het lastig om meerjarige afspraken te maken met de verschillende organisatoren van evenementen. Het gevaar ontstaat dat hierdoor geen
goed en gevarieerd aanbod aan evenementen meer aangeboden kan worden. Dit gaat ten koste van de aantrekkelijkheid van de stad en het stadshart. Nagegaan is daarom welke locaties voor lange tijd beschikbaar zijn, dan wel beschikbaar komen, bij de doorontwikkeling van het stadshart.