Wijziging cao Etos. CNV legt resultaat voor aan leden | CNV Diensten..


Recent heeft CNV gesproken over een wijziging in de Etos-cao. We zijn daarbij enige veranderingen overeen gekomen die wij graag aan jullie willen voorleggen.

Voor alle duidelijkheid

Om misverstanden te voorkomen, bij Etos is sprake van een zogeheten kop-cao, een cao waarbij wat plussen zijn afgesproken bovenop de cao drogisterijen. Bij de ook dit jaar vernieuwde drogisterij-cao wordt echter wel bijvoorbeeld je loonsverhoging afgesproken. Die drogisterij cao was, is en
blijft de belangrijkste cao voor Etos medewerkers.

Wijzigingen

De belangrijkste, maar (toegegeven) beperkte, wijzigingen in de Etos cao zijn de volgende punten:



* In de cao van de distributiecentra komt nadrukkelijk te staan dat de collinorm een planningsnorm is. Je mag er dus niet volledig op afgerekend worden bij je beoordeling! Ook gaat Etos vakbonden structureel informeren over de mate waarin uitzendkrachten worden ingezet in het DC.
* De cao drogisterijen maakt het mogelijk om bij voorrang vrij te krijgen op een voor jouw geldende religieuze feestdag en dat komt nu ook in de Etos-cao te staan.
* Om de positie van vakbondsleden bij Etos te verbeteren komt nu ook specifiek in de cao te staan dat je vakbondscontributie verrekend kan worden met je loon. Daarmee bespaar je tientallen euro's aan lidmaatschapsgeld en ben je wel uitstekend verzekerd tegen problemen op je werk
(rechtsbijstand).
* De extra vakantiedagen voor oudere medewerkers (die nog stopten op 65-jarige leeftijd) worden nu doorgetrokken tot pensioendatum, nu de AOW verhoogd wordt.

Geen enkele verslechtering

Eigenlijk kent de nieuwe cao alleen pluspunten en geen enkele verslechtering. CNV legt dit onderhandelingsresultaat dan ook net als de collega-vakbonden positief voor aan de leden bij Etos.

Download het onderhandelingsresultaat

Stemmen

Wil je graag als vakbondslid je stem uitbrengen over deze cao Etos? Dat kan gemaild worden naar secbes@cnvdibo.nl ovv cao Etos en je naam en lidnummer tot uiterlijk 17 juni. Voor vragen, neem contact op met je belangenbehartiger Michiel Wallaard, m.wallaard@cnvdibo.nl of 023-5670628.

Terug