Samen werken aan neurorevalidatie


Samen werken aan neurorevalidatie /

04 juni 2015 - De Verenigde Staten en Nederland gaan intensiever samenwerken bij onderzoek naar neurorevalidatie. Woensdag werd in de VS, in bijzijn van koning en koningin, de samenwerking officieel vastgelegd.

De samenwerkingsovereenkomst werd getekend door IMDI NeuroControl in Nederland en het Rehabilitation Institute of Chicago (RIC).

Betere kwaliteit van leven

Neurorevalidatie is de revalidatie van een patient die bijvoorbeeld getroffen is door een beroerte of een neurologische aandoening heeft, zoals bijvoorbeeld de ziekte van Parkinson. Door de handen ineen te slaan kunnen de instellingen een onderzoeksprogramma starten om betere technieken te
ontwikkelen. Deze nieuwe technieken kunnen bijdragen aan een betere kwaliteit van leven voor de patienten.

Doorbraak

Ook ontstaan er meer mogelijkheden om een nieuwe generatie clinici, wetenschappers en ingenieurs op te leiden. Dat kan leiden tot doorbraken in de diagnose en behandeling van chronische neurologische aandoeningen.

Over IMDI NeuroControl

IMDI NeuroControl is een erkend onderzoekscentrum. Het is opgericht door het VUMC, het LUMC, het Erasmus MC, het Radboudumc, de Universiteit Twente en de TU Delft.

Hersenmeetbus

In onderstaand filmpje ziet u onderzoekers van VUmc en de TU Delft die met een geavanceerde meetbus het land door trekken om het herstel van patienten na een beroerte in kaart te brengen..



IFrame
</p>