6 juni Festival Poort Sociaal


4 juni 2015

6 juni Festival Poort Sociaal

Op zaterdag 6 juni is het Festival Poort Sociaal van 11.00 tot 15.30 uur. Het festival wordt gehouden aan de Europalaan 830.

Leven met elkaar en voor elkaar

is het motto van het grote buurtfeest. In het gebouw aan de Europalaan-Nederlandstraat wonen en werken buurtgenoten met een lichamelijke of meervoudige beperking. De bewoners willen graag laten zien wat hun mogelijkheden zijn en in contact komen met buurtbewoners.

Activiteiten

Tijdens die dag zijn er tal van activiteiten in en rond het gebouw aan de Europalaan-Nederlandenstraat. Iedereen is welkom op nummer 830, de ingang van werk- en leercentrum De Plint. Op het Festivalplein zijn diverse kramen met informatie over buurtinitiatieven, religieuze en culturele
organisaties, politie, wijkteam en winkeliers. De Viplounge organiseert workshops Taijiquan en Bootcamp.

Maar er zijn nog meer activiteiten zoals luisteren naar jazzmuziek of een koor, dansdemonstraties, rijden in een rolstoel, korte kookworkshops en rondleidingen. Ook kunt u zelf zien in het werk- en leercentrum wat mensen met een beperking nog wel allemaal kunnen. Aan de kleintjes is gedacht,
er is gratis karten, schminken en er zijn springkussens. Kijk voor hier alle activiteiten.

Initiatief

Initiatiefnemers van het festival zijn Stichting WoonMere en InteraktCountour. Samen met Woningbouwcooeperatie Alliantie Felvoland en Ymere en een aantal maatschappelijke instellingen zoals De Schoor, InteraktContour, Flevo Muziekschool, het wijk team, buurtondernemers en de gemeente Almere.