Geslaagde actiedag tegen fietsendiefstal


Geslaagde actiedag tegen fietsendiefstal

Pagina opties

*
Druk op de print knop van uw browser om af te drukken.
* Deze pagina doorsturen
* Facebook
* Twitter

donderdag, 04 juni 2015

Actie tegen fietsdiefstalDe politie, het Centrum Fietsdiefstal* en de gemeente hielden afgelopen woensdag een actiedag tegen fietsendiefstal. Op diverse plekken, onder andere bij scholen op de Harmonielaan voerden politie en stadstoezichthouders controles uit op gestolen fietsen. Daarbij zijn
twee fietsen in beslag genomen: een bleek een gestolen fiets te zijn en van een andere was het framenummer onleesbaar gemaakt.

Het Centrum Fietsdiefstal stond 's middags met een team op de Fakkelstede om gratis fietsen te graveren en te registeren, Dat was een groot succes: in totaal kwamen 86 mensen hun fiets laten graveren en dat aantal is, volgens het Centrum Fietsdiefstal, bovengemiddeld.

*Het Centrum Fietsdiefstal is een samenwerkingsverband van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid en de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit. Het Centrum Fietsdiefstal is in 2008 door vijftien professionele partners opgericht met de doelstelling om het aantal fietsdiefstallen
terug te dringen. Dit gebeurt door voorlichtingsactiviteiten te organiseren en alle beschikbare kennis over fietsdiefstal te bundelen en breed beschikbaar te stellen.