Economische missie naar India met minister-president Mark Rutte

Taj Mahal India

Wilt u zakendoen in India? Ga dan van 4 t/m 6 juni 2015 mee met de economische missie India in aanwezigheid van minister-president Mark Rutte, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Lilianne Ploumen en staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken.

Deelname aan deze missie staat open voor bedrijven en kennisinstellingen uit alle sectoren.

Focus op sectoren

Tijdens deze missie ligt de focus op de volgende sectoren

* Agri & Food, Tuinbouw en uitgangsmaterialen

* Life Sciences & Health

* Sportinfrastructuur

* Water (water-, maritieme- en deltatechnologie)

Een thema dat tijdens de missie prominent aan de orde zal komen is stedelijke infrastructuur. Dit thema heeft raakvlakken met de hierboven genoemde sectoren.

India

India biedt met zijn bevolking van 1,2 miljard mensen een gigantische potentiele afzetmarkt. Bovenal omdat de omvang en de koopkracht van de deels jonge en goed opgeleide Indiase middenklasse snel groeien. Zo wordt verwacht dat richting 2025 het huidige inkomen per capita groeit naar $ 1.700, een stijging van 30% ten opzicht van 2015, en dat de omvang van de middenklasse van de huidige 250 miljoen mensen groeit naar 580 miljoen. Premier Modi heeft verbetering van het investeringsklimaat tot speerpunt van zijn beleid gemaakt: zijn initiatieven als 'Make in India', 'Clean India' en '100 smart cities' bieden volop kansen voor Nederlandse bedrijven, vooral wanneer deze specifieke kennis en technologie leveren die geschikt is voor de Indiase markt.

Tijdens de missie maakt u kennis met veelbelovende projecten binnen deze sectoren en komt u uitgebreid in contact met inspirerende bedrijven die op deze markt actief zijn. U maakt tevens kennis met potentiele zakenrelaties uit India en deelt ervaringen met Nederlandse ondernemers. Er is uitgebreid gelegenheid voor zakelijke ontmoetingen tijdens individuele matchmaking, seminars en/of collectieve bezoeken aan relevante bedrijven en overheidsinstanties. Maar ook tijdens netwerkevents zoals een Holland Trade Receptie/Diner in aanwezigheid van minister-president Rutte, minister Ploumen en staatssecretaris Dijksma.

India Business Monitor 2015 onderzoek

Doet u reeds zaken in India? Neem dan deel aan het India Business Monitor onderzoek. Dit tweejaarlijks onderzoek onder Nederlandse bedrijven die in India zakendoen en heeft tot doel om trends en ontwikkelingen te signaleren, en deze met publieke en private stakeholders te delen.

Voor meer achtergrondinfo over de markt van India zie www.rvo.nl/india

Economische diplomatie

De missie biedt u de gelegenheid om in contact te komen met potentiele Indiase (zaken)partners en geeft u een goed beeld van de mogelijkheden die India u te bieden heeft. De aanwezigheid van de hoogwaardigheidsbekleders biedt u een unieke kans om op hoog niveau contacten te leggen.

De missie staat in het teken van economische diplomatie. Tijdens de ontmoetingen die de officiele delegatie met de Indiase overheden heeft, zal de Nederlandse kennis en kunde gepresenteerd worden. Bedrijven en kennisinstellingen kunnen tevens van het bezoek gebruik maken om bijvoorbeeld contracten of MoU's te ondertekenen in het bijzijn van de bewindspersonen. Daarnaast worden de deelnemers in de gelegenheid gesteld om hun bestaande zakelijke relaties uit te nodigen voor netwerkevenementen in aanwezigheid van Nederlandse en Indiase hoogwaardigheidsbekleders.

Deelname

De kosten van deelname bedragen EUR 950 per bedrijf (max. 2 deelnemers per bedrijf). Bij meer dan 2 deelnemers per bedrijf bedragen de meerkosten EUR 475 per extra deelnemer. Reis- en verblijfskosten zijn voor eigen rekening. Een reisbureau is gevraagd een reisarrangement samen te stellen. Het dienstenpakket dat u hiervoor wordt geboden omvat individuele matchmaking, deelname aan de collectieve programmaonderdelen, collectief lokaal vervoer en lokale ondersteuning door de organisatie.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland organiseert deze missie in nauwe samenwerking met het ministerie van Buitenlandse Zaken, de ambassade in New Delhi en het consulaat-generaal in Mumbai. Aansluitend op deze missie vindt van 8-10 juni een zuivelmissie naar Sri Lanka plaats. De aankondiging hiervan wordt separaat verzonden.

Aanmelding

De inschrijving voor deze missie start op woensdag 8 april en sluit op woensdag 28 april 2015; hierna is deelname aan individuele matchmaking niet meer mogelijk. Aanmelding is uitsluitend mogelijk via deze webpagina.