Smart fashion meet gebruikersreacties tijdens CWI in Bedrijf

Persuitnodiging

Persuitnodiging Centrum Wiskunde & Informatica (CWI)

Amsterdam, 1 juni 2015

Smart fashion meet gebruikersreacties tijdens CWI in Bedrijf

Wearable technologie wordt steeds meer geïntegreerd in het dagelijks leven. Door sensoren in textiel op te nemen, kan slimme mode worden gecreëerd die gebruikersreacties kan registreren en kan communiceren met de omgeving. Deze nieuwe, veelbelovende mogelijkheden worden getoond tijdens een interactieve voordracht van kunstenaar Borre Akkersdijk en CWI-onderzoekers op de 20e editie van CWI in Bedrijf, de jaarlijkse netwerkdag van het Centrum Wiskunde & Informatica (CWI) in Amsterdam. Het evenement vindt plaats op donderdag 4 juni, met als thema 'Everything Smart'. Andere hoofdsprekers zijn Rob van Gijzel, burgemeester van Eindhoven, en René Penning de Vries, boegbeeld ICT. Ook zijn er demonstraties van recent onderzoek. Pers is van harte uitgenodigd.

Smart fashion

Tijdens de voordracht van textielontwikkelaar Borre Akkersdijk van byBorre zal een smart clothing experiment worden gehouden, in samenwerking met onderzoekers van de CWI-onderzoeksgroep Distributed Interactive Systems (DIS). "We verklappen nog niet te veel, want we willen het spannend houden", glundert Pablo Cesar, hoofd van de DIS-onderzoeksgroep. Zijn groep richt zich op het modelleren en beheersen van complexe media-objecten, inclusief realtime media en sensordata, die interactief en gedistribueerd zijn. "Mogelijke toepassingen van smart fashion gaan van entertainment tot onderwijs, van logistieke vragen tot recreatieve wensen", vult Borre Akkersdijk aan. Akkersdijk onderzoekt als toekomstgerichte ontwerper de vele mogelijkheden van innovatieve productiemethoden en materialen. Dankzij die instelling werkte hij samen met onder andere Maarten Baas, Louis Vuitton, Piet Hein Eek en Nike.

De netwerkdag voor nieuwe en bestaande relaties van het CWI staat dit jaar helemaal in het teken van de opkomst van intelligente technologie op alle terreinen van het leven. Op de matchmaking-markt zijn demonstraties van smart technology van het CWI te zien, o.a. op het gebied van programmeertalen, sensortechnologie, deep learning, verkeersmanagement, zoeksystemen, smart energy en smart fashion. CWI in Bedrijf is vrij toegankelijk na registratie.

Over het CWI

Het Centrum Wiskunde & Informatica (CWI) is sinds 1946 het nationale onderzoeksinstituut voor wiskunde en informatica. Het is gevestigd op het Amsterdam Science Park en is deel van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Het instituut heeft een sterke internationale positie. Ruim 150 wetenschappers doen er grensverleggend onderzoek en dragen de verkregen kennis over aan de maatschappij. Meer dan 30 van de onderzoekers zijn hoogleraar aan een universiteit. Het instituut heeft 22 spin-off bedrijven voortgebracht.

Noot voor de pers (