Replace-As-You-Think: Rethinking Identity (Masterclass)

Replace-As-You-Think: Rethinking Identity (Masterclass)

Datum donderdag 4 juni 2015

Tijd 14:00 tot 17:00

Locatie Erasmusgebouw, Erasmusplein 1

Organisator Institute for Gender Studies

Spreker Risk Hazekamp

Beschrijving

The masterclass will center on the work of visual artist Risk Hazekamp. Following a presentation by Risk Hazekamp and a response by dr. Louis van den Hengel, we will exchange thoughts about the possibilities of visual art to rethink identity.

Het Institute for Nijmegen van de Radboud Universiteit werkt in 2015 samen met het Besiendershuis Nijmegen en Pride Photo Nijmegen in een uniek samenwerkingsverband met de fotograaf Risk Hazenkamp en schrijfster Tania Witte (DE).

In mei en juni werken Risk Hazekamp en Tania Witte vanuit het Besiendershuis aan het project 'Probeer andere zoektermen', een project met een duidelijke focus op mensen uit Nijmegen en omgeving. Zij zullen in de twee maanden dat ze aanwezig zijn verschillende mensen die in Nijmegen leven fotografisch en poetisch portretteren. Het Institute for Gender Studies organiseert in het kader van zijn dertigjarig jubileum een aantal activiteiten met deze kunstenaars zoals wetenschap diners, performances, schrijfworkshop en masterclasses.

Probeer andere zoektermen gaat om het verbeelden van verschillende mogelijkheden om anders (queer, afwijkend) te leven buiten een grootstedelijke omgeving. Sinds 2011 werken Hazekamp en Witte aan dit procesmatige, interdisciplinaire project, waarin het visuele met performatieve tekst wordt gecombineerd. Wat hen samenbrengt zijn hun, aan het thema identiteit gerelateerde, uitgangspunten. Meer informatie: http://www.besiendershuis.com/actueel/ en www.ru.nl/igs.