Skateland Rotterdam bestaat 15 jaar

PERSBERICHT VOOR DIRECTE PUBLICATIE

Skateland Rotterdam bestaat 15 jaar!

Op 23 november 1999 opende Skateland Rotterdam voor het eerst haar deuren.

In de oude Nestle koffie loods aan de Piekstraat 45 werd een zomer lang hard gebouwd om het skatepark af te hebben voor de winter. Stichting Skateland is een ‘stand alone’ organisatie die geen subsidie ontvangt. In 15 jaar zijn er meerdere verbouwingen en aanpassingen aan het skatepark geweest, wedstrijden gehouden waar kampioenen gekroond zijn en meerdere talenten uit zijn voorgekomen. Skateland Rotterdam bestaat 15 jaar en dat moet gevierd worden!

Van 4 tot en met 7 juni viert Skateland Rotterdam haar 15 jarig bestaan. Een weekend vol met actie! Wedstrijden, best tricks, teamriders en gratis barbecue.

BMX

Het weekend begint op donderdag 4 juni om 17.00 voor de BMX-ers. Donderdagavond is de vaste BMX-avond in Skateland. Er worden verschillende best trick contests gehouden maar vooral wordt het een gezellige sessie.

Er voor iedereen en gratis barbecue, er staat een DJ in de booth, er zijn er prijzen van Etnies en Soulcycle te winnen en als klap op de vuurpijl is er voor de best trick van de avond GoPro Hero te winnen. Toprider en Rotterdamse trots Channon Balorian heeft toegezegd er bij te zijn. Hij heeft in de afgelopen jaren naam gemaakt in de internationale BMX scene, zo maakte hij als een van de weinige ooit een double backflip no-hander tijdens een van de grootste actionsports events ter wereld de Fise in Montpellier.

Inline

Vrijdag 5 juni vanaf 15.00 is het inline actie. Deze middag/avond wordt gevuld met een vergelijkbaar programma als bij de BMX-ers. Er is voor iedereen een gratis barbecue. Nederlands inline skatemerk Adapt komt langs met hun teamriders net als het Thisissoul team. Ook bij de inliners kan er bij de best trick een GoPro Hero gewonnen worden en zijn er verschillende prijzen van RSI, Rollerwave, Adapt en Thisissoul te winnen. De te winnen hoofdprijs op de vrijdag is een paar skates van Rollerblade.

Skateboard

Op zaterdag 6 juni zijn de skateboarders aan de beurt. In de afgelopen 15 jaar is er op het skateboardpark al heel wat veranderd en vele wedstrijden gehouden. Op zaterdag 6 juni vindt de City Battle plaats. Vanaf 11.00 zijn de deuren open en om 13.00 begint de wedstrijd. Tijdens deze wedstrijd nemen teams van 3 skateboarders uit dezelfde gemeente, stad of dorp het tegen elkaar op. De vorige City Battle werd gewonnen door het team “Fier Dordrecht”. Met Redouan Elallali, Tristan Koelewijn en Shajen Willems. Dit jaar is de strijd weer aan! Welke stad huist de beste skateboarders? Na afloop wordt ook hier een barbecue gehouden en de beste trick van de dag wint een GoPro Hero. De inschrijving is geopend op www.skateland.nl/citybattle deelname kost € 5,00 per persoon.

Scoot

De afgelopen jaren is het stuntsteppen enorm toegenomen in Nederland en Rotterdam is toch wel de bakermat van het stuntsteppen te noemen. Een van de grootste scoot merken ter wereld, District, heeft haar roots in Hoogvliet en Skateland de thuisbasis van vele steppers. In 2014 werd voor het eerst het Nederlands kampioenschap stunsteppen georganiseerd in Skateland. Op zondag 7 juni om 13.00 is het tijd voor de scoot sessie. Met vele prijzen te winnen bij de best trick contests en een gratis barbecue. Om de sessie nog vetter te maken stuurt District hun internationale teamriders Brandon James en Lewis Crampton uit Engeland langs! Deze beide heren reizen de hele wereld over voor wedstrijden en demonstraties. Het team van Skateland is daarom erg trots dat zij tijdens het 15 jarig bestaan langs komen!

Einde persbericht