ROVL en Provincie Limburg presenteren WOW

Het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg (ROVL) en de Provincie Limburg lanceren het magazine WOW (Wijzer Op Weg), een eenmalige uitgave gericht op de Limburgse zestigplusser. Met het magazine willen zij het bewustzijn en eigen verantwoordelijkheid voor veilig verkeer onder senioren vergroten. Bij een kwart van alle verkeersongelukken zijn namelijk mensen boven de zestig jaar betrokken. Tijdens de Heuvelland Fiets 4 Daagse in Vilt is vandaag het eerste exemplaar aan verkeersgedeputeerde Eric Geurts uitgereikt.

WOW wordt gratis verspreid onder Limburgse leden van ouderenbond KBO en is kosteloos af te halen bij 192 huisartsenpraktijken in Limburg. Eric Geurts, gedeputeerde Verkeer en Provinciale Wegen: "In 2015 richt ROVL zich op het verhogen van de verkeersveiligheid van senioren. Dit is een risicogroep. Voorlichting en educatie dragen bij aan het verhogen van de verkeersveiligheid. Met het tijdschrift WOW brengen we het onderwerp verkeersveiligheid op een laagdrempelige manier onder de aandacht."

Campagneteam

ROVL zet behalve het tijdschrift, ook het campagneteam `Geluksservice, wijzer op weg' in. Het team deelt de komende maanden bij diverse evenementen in Limburg het tijdschrift WOW uit en gaat daarbij met de doelgroep in gesprek over verkeer. ROVL trekt hierbij nauw op met partners als KBO, ANWB, VVN, de politie en de Fietsersbond.

Over ROVL

Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg (ROVL) is het onafhankelijk bestuursorgaan, dat in opdracht van de Provincie Limburg, werkt aan de verbetering van de verkeersveiligheid in Limburg. Het ROVL heeft het Europees Verkeersveiligheids Charter ondertekend, waarmee Limburg zich schaart achter de ambitie van de Europese Commissie om vanaf 2011 jaarlijks 25.000 potentiele verkeersslachtoffers te voorkomen. De ambitie in Limburg gaat echter nog veel verder. Ieder verkeersslachtoffer is er een teveel. ROVL streeft dan ook naar nul verkeersslachtoffers.