Beste bier Twentse hobbybrouwers gekozen - Koninklijke Grolsch

Beste bier Twentse hobbybrouwers gekozen

- Hoge waardering voor bieren in brouwwedstrijd met Twents Bierbrouwersgilde -

Bij de Grolsche Bierbrouwerij vond gisteravond de finale plaats van de brouwwedstrijd onder Twentse hobbybrouwers. Uit de 45 brouwsels die zijn ingezonden werd het bier van Joop Met verkozen tot winnaar. Op de tweede plaats eindigde het bier van Gert Vreemann en derde werd Henry Haak. Deze brouwwedstrijd was een initiatief van Bierbrouwer Grolsch in samenwerking met het Twents Bierbrouwersgilde en werd georganiseerd in het kader van de Week van het Nederlandse Bier en de 400^ste verjaardag van Grolsch.

Deelnemers ontvingen allen dezelfde basis ingredienten: drie soorten mout en twee soorten hop. Op basis hiervan konden ze hun eigen bier brouwen. In totaal zijn 45 brouwsels ingestuurd. Gisteravond werden de tien beste bieren genomineerd en vervolgens geproefd door een deskundig proefpanel van Grolsch. De bieren zijn daarbij beoordeeld op smaak, helderheid, alcoholgehalte, gisting, geur en aroma.

Wim Vermeulen, Meesterbrouwer bij Koninklijke Grolsch: "Karakter en vakmanschap zijn onmisbare ingredienten bij het brouwen van Grolsch Premium Pilsner. Het is dan ook niet verwonderlijk dat met dezelfde basis ingredienten - dezelfde mout en hop - zulke verschillende bieren gebrouwen kunnen worden. De manier van brouwen is echt bepalend voor het eindresultaat. De kwaliteit van de inzendingen was uitermate hoog. 26 bieren hebben een 7 of hoger gescoord. Maar de beste staken er met kop en schouders bovenuit."

Winnaars Grolsch brouwwedstrijd

V.l.n.r. Gert Vreemann, Henry Haak, Joop Met en Wim Vermeulen

Week van het Nederlandse Bier

Van 28 mei tot en met 7 juni vindt de vierde editie van de Week van het Nederlandse Bier plaats. De week is een initiatief van de Stichting Week van het Nederlandse Bier. Hierin heeft de hele Nederlandse biersector zich verenigd met als doel Nederland kennis te laten maken met de diversiteit van bier. Op donderdag 28 mei is de officiele opening in de Grote Kerk in Den Haag. Dit is tevens het startsein voor het driedaags Nederlandse Bierproeffestival. Aansluitend vinden er de hele week in het land bieractiviteiten plaats, zoals de Nederlandse Brouwerijdagen, brouwwedstrijden, proefavonden, regionale festivals en bier- en gastronomieactiviteiten. Voor meer informatie zie www.weekvanhetnederlandsebier.nl.

* Donderdag en vrijdag 4 en 5 juni: Grolsch Brouwerij Dagen - Enschede

Ook dit jaar stelt Grolsch weer twee dagen de deuren van haar brouwerij open voor publiek. Geinteresseerden krijgen de kans om alles te ontdekken over Grolsch. Dit jaar staan de brouwerijdagen geheel in het teken van ons 400-jarig jubileum. Verdere informatie over onder meer openingstijden, toegangsprijzen en aanmelding voor de Grolsch Brouwerij Dagen is te vinden op www.grolsch.nl.

* Zaterdag en zondag 6 en 7 juni: rondleiding Grolsch Brouwhuys De Lange Gang - Groenlo

Speciaal vanwege het 400-jarig bestaan van Grolsch zijn er dit jaar ook activiteiten in Groenlo. Bezoek de Grolsch rondleiding in het Grolsch Brouwhuys De Lange Gang. De plek waar Willem Neerfeldt en jaren later Peter Kuijper ooit de Bierbrouwerij begonnen. Hier kunnen belangstellenden de rijke historie van Grolsch proeven en ervaren. Graag vooraf reserveren via www.langegang.nl.