Unit4 benoemt Erik Tiden tot Chief Technology Officer

Utrecht - 04. June 2015

Unit4 heeft Erik Tiden aangesteld als Chief Technology Officer (CTO). In die rol is hij verantwoordelijk voor zowel het productmanagement, de applicatie-architectuur en research and development (R&D) voor alle Unit4-oplossingen.

De nieuwe CTO gaat het innovatieteam binnen Unit4 leiden in een periode waarin technologie en innovatie hoog op de agenda staan. Unit4 besloot vorig jaar om de R&D-capaciteit te verdubbelen om de innovatie-inspanningen te versnellen. De eerste resultaten van die investering werden in maart zichtbaar toen Unit4 het People Platform introduceerde als basis voor alle bedrijfsapplicaties van Unit4.

"Technologie en innovatie zitten in het hart van Unit4, net zoals de ambitie om hoogstaande kwaliteit te leveren aan de gebruikers", zegt Jose Duarte, CEO van Unit4. "Erik krijgt een prominente rol in een spannende tijd waarin digitale technologie ervoor zorgt dat dienstverlenende organisaties veranderen en worden gestimuleerd om nieuwe manieren van werken te omarmen."

Tiden maakt de stap van Microsoft naar Unit4, waar hij als General Manager verantwoordelijk was voor cloud-oplossing Microsoft Dynamics en on-premise oplossingen voor kleine en middelgrote organisaties. Daarvoor was hij werkzaam als Vice President Engineering, Business Solutions bij Hewlett Packard en bekleedde hij diverse rollen bij SAP. Tiden heeft een doctoraat in computerwetenschappen die hij behaalde op het Royal Institute of Technology in Stockholm (Zweden) en behaalde een speciale master (MBA) op de Mannheim Business School in Mannheim (Duitsland).

"R&D is belangrijk om een continue stroom aan producten te leveren die eenvoudig zijn in het gebruik en zijn gebaseerd op de nieuwste technologieen. Dat staat aan de basis van het Unit4 People Platform en de volgende generatie van zelfsturende ERP-oplossingen", zegt Tiden. "Ik kijk erg uit naar het werken met de kwalitatieve Unit4-producten en naar de samenwerking met mensen die ervoor zorgen dat dienstverlenende bedrijven overal ter wereld gebruik kunnen maken van deze innovaties. We hebben een echte kans om ons te differentieren en waarde te creeren voor klanten en partners."

Beeldmateriaal van Erik Tiden is te vinden in de Unit4 news room.

About the company

Unit4 is een toonaangevende leverancier van bedrijfssoftware voor dienstverlenende organisaties. Met ruim 4000 medewerkers wereldwijd genereert Unit4 een jaarlijkse omzet van meer dan 500 miljoen euro. Unit4 levert ERP, branchegerichte en best-in-class applicaties. Duizenden organisaties uit sectoren als zakelijke en publieke dienstverlening, onderwijs, non-profit, vastgoed, groothandel en financiele dienstverlening werken met business software van Unit4. Unit4. In business for people.