Gemeenten Dinkelland en Tubbergen dagen haar inwoners uit om mee te denken over de kwaliteit van de leefomgeving

PERSBERICHT

Tubbergen, 4 juni 2015

Gemeenten Dinkelland en Tubbergen dagen haar inwoners uit om mee te denken over de kwaliteit van de leefomgeving

‘Mensen maken de ruimte’

Onder deze titel willen de gemeenten Dinkelland en Tubbergen samen met de inwoners praten over de kwaliteit van de eigen leefomgeving.

Binnen het werkgebied van Noaberkracht willen wij graag met de samenleving de kwaliteit van de leefomgeving behouden en stimuleren, waarbij de inwoners meer vrijheid en verantwoordelijkheid krijgen. Niet een select groepje ‘wijze heren’ bepaalt en bekritiseert, maar de inwoner als initiatiefnemer, gemeente en samenleving zijn in gesprek hierover.

Oproep aan de inwoners:

Wilt u meepraten?

Dan dagen wij u graag uit om met ons mee te denken, te praten of te discussiëren over de nieuwe welstandsnota. Hierin maken we afspraken over het uiterlijk van gebouwen en welke ruimte u hierin als initiatiefnemer heeft. We houden daarom een bijeenkomst in Vasse. Iedereen uit het werkgebied van Noaberkracht (gemeente Dinkelland en Tubbergen) is van harte welkom in Vasse.

Op deze avond is de heer Nijhuis, stadsbouwmeester van Het Oversticht*, aanwezig om een presentatie te geven over de ruimtelijke kwaliteit in zijn algemeenheid en samen met u actief aan de slag te gaan met een eerste opzet van de welstandsnota.

We zien u graag in Vasse. Om 19.00 uur verwelkomen wij u met een kop koffie of thee.

Wanneer en waar?

Donderdag 11 juni 2015: Vasse, ’t Eschhoes, Hooidijk 21.

Meer informatie?

Wilt u toch nog meer informatie over dit onderwerp dan kunt u altijd tijdens kantooruren contact opnemen met de heer B. Burink, van de afdeling WABO, telefonisch bereikbaar onder nummer 0541-854100. (vrijdags niet bereikbaar)

*Het Oversticht: zet zich op actieve en betrokken wijze in voor ruimtelijke kwaliteit en ruimtelijk erfgoed.

Einde persbericht