Start indientermijn voor Subsidieregeling praktijkleren

Gepubliceerd op: 3 juni 2015 | Gewijzigd op: 4 juni 2015

Vanaf 2 juni 2015 9:00 uur tot en met 15 september 2015 17:00 uur kan een onderneming of intermediair een aanvraag indienen. Wacht niet tot de laatste dag met indienen!

Duurzaam ondernemen is jongeren toekomstkansen bieden.

De Subsidieregeling praktijkleren is een financiele tegemoetkoming voor de werkgever in de kosten die hij maakt voor de begeleiding van een leerling of student. Lees de voorwaarden om te zien of u in aanmerking komt voor subsidie. De digitale aanvraag gaat per studiejaar en wordt na afronding van de begeleiding in het studiejaar 2014-2015 ingediend.

Evenredige verdeling budget

Het beschikbare subsidiebudget per onderwijscategorie wordt evenredig verdeeld over de ingediende aanvragen binnen de onderwijscategorie. De regeling werkt niet volgens het `wie het eerst komt wie het eerst maalt' principe.

Vraag eHerkenning tijdig aan

Voor de subsidieaanvraag heeft u eHerkenning nodig. Dit is een middel waarmee u zich digitaal kunt identificeren wanneer u online zaken doet met de overheid. Heeft u nog geen eHerkenning? Vraag deze dan tijdig aan, voordat u uw subsidieaanvraag indient.

Uploaden van meerdere deelnemers

Naast handmatig invullen van deelnemers in het aanvraagformulier kan ook door het uploaden van een CSV-bestand de gegevens van maximaal 250 deelnemers tegelijk worden geimporteerd. Het voorgeschreven format CSV-bestand en een handleiding vindt u op onze pagina's over praktijkleren.

Opdrachtgever

Tot 2019 stelt het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) jaarlijks EUR205 miljoen beschikbaar. Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) voert de regeling uit.