Bezoek minister aan eiland Marken

04-06-2015

Eind mei heeft minister Schultz een werkbezoek gebracht aan het voormalig eiland Marken. Tijdens het werkbezoek is de minister geinformeerd over de pilot Meerlaagsveiligheid Marken.

Met meerlaagsveiligheid wordt een combinatie van dijkversterking ('laag 1'), ruimtelijke inrichting ('laag 2') en weten wat te doen in geval van een overstroming ('laag 3') bedoeld. In de pilot zoekt Rijkswaterstaat samen met bewoners, betrokken overheden en andere belanghebbenden naar goede (meerlaagsveiligheids) oplossingen, passend bij Marken. Voorafgaand aan het bezoek aan Marken bezocht de minister de Markermeerdijken waar het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier een dijkversterking voorbereidt.

Op Marken hebben Nanou Beekman, directeur Netwerkontwikkeling van Rijkswaterstaat en Andre Sluiter projecteider de minister uitleg gegeven over de waterveiligheidssituatie op Marken, de aanpak in de pilot en de samenwerking met de omgeving. Naast de minister waren o.a. aanwezig Luzette Wagenaar (burgemeester van de gemeente Waterland) en gedeputeerde Joke Geldhof. Na de toelichting heeft de minister informeel gesproken met enkele eilandbewoners die bij de pilot betrokken zijn.

Meer informatie over de pilot vindt u op de projectpagina Marken: pilot meerlaagsveiligheid.