Makers Channel: video platform voor influencers en web-talent live

Amsterdam, 4 juni - Makers Channel is een nieuw online video platform waar webseries kunnen worden bekeken. Makers Channel biedt content aan van talenten en bekende namen van onder andere YouTube, Instagram, Facebook, TV en uit de sport- en muziekwereld. Wekelijks zullen nieuwe shows en (sub)kanalen worden toegevoegd. Makers Channel verwacht binnen een jaar een onderscheidende selectie van de beste webseries van Nederland op een platform aan te bieden. Bekende namen die op Makers Channel zullen uitzenden zijn onder andere Rens Kroes, Cinemates, Vivian Reijs, Theaumes, Ponkers, De Worsten van Babel, Dit Is Normaal, Defano Holwijn, Miljuschka Witzenhausen en Ryan Babel. Met veel andere bekende makers worden gesprekken gevoerd over het starten van een kanaal.

Kijker

Makers Channel is via makerschannel.com op alle devices voor alle kijkers gratis te bekijken. Het grote verschil met andere videoplatforms is dat niet iedereen zijn video mag uploaden. Op Makers Channel zullen alleen zogenaamde influencers mogen uitzenden om de kijker een kwalitatief aanbod van webcontent te bieden, zonder de ruis van bijvoorbeeld kattenfilmpjes. Alle content is in 7 heldere thema's onderverdeeld: comedy, cooking&food, entertainment, beauty&lifestyle, gaming, muziek en sport.

Maker

Een ander verschil met bestaande videoplatforms is dat Makers Channel de makers die uitzenden minimaal 70% van alle verdiensten terugbetaalt. Daarnaast biedt Makers Channel haar makers een verbreding van kwaliteit en bereik in de vorm van een samenwerking met FOX International Channels. Makers Channel kanalen, series en makers worden gepromoot op de zender middels unieke door de makers zelf gemaakte TV-spots. Tevens zal FOX vanaf zaterdag 6 juni wekelijks een live programma uitzenden. Deze shows zullen volledig met en door influencers worden gemaakt.

Marko van Kampen CEO van Makers Channel: "Makers Channel zal voor veel kijkers een uitkomst zijn, omdat we de leukste webseries op een plek voor ze verzamelen. Daarnaast geven we de makers een extra podium waarmee ze een nieuw publiek vinden en bovendien aanmerkelijk meer kunnen verdienen dan op vergelijkbare platforms. Op deze manier worden nog meer makers in staat gesteld om van hun werk te leven en dus meer te produceren."

Meer informatie over Makers Channel

Makers Channel is een onafhankelijk video platform en is een initiatief van EU1.