EBRD Seminar - Kansen voor consultants

Heeft u wel eens deelgenomen aan tenders van de European Bank for Reconstruction and Development (EBRD), maar heeft u nog nooit een opdracht gekregen? Bent u ontmoedigd door de (schijnbaar) tijdrovende en kostbare tenderprocedures? Wilt u meer inzicht krijgen in tenders?

In opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken organiseert de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) op donderdag 4 juni een seminar over dit onderwerp.

EBRD

De EBRD, in Nederland ook bekend als de Oost-Europa Bank, is sinds 1991 actief in Midden- en Oost-Europa, Centraal Azie en recent ook in de zogenaamde SEMED-landen (Marokko, Egypte, Tunesie en Jordanie). In de meer dan 30 landen waarin de EBRD actief is, investeert de bank en verstrekt het leningen aan bedrijven in de private- en publieke sector. Doel van deze ontwikkelingsbank is het ondersteunen van de transitie van deze landen naar een markteconomie.

De EBRD ondersteunt bij haar activiteiten de introductie van milieunormen en duurzame energie technieken. Bijzondere is dat zij zich, in tegenstelling tot de meeste andere ontwikkelingsbanken, vooral richt op het bedrijfsleven en in mindere mate op de overheid.

Inhuur van consultants

Naast bankactiviteiten zoals het verstrekken van leningen voor grootschalige projecten, huurt de EBRD vaak expertise - consultants - in voor Technische Assistentie projecten. Het draait daarbij veelal om specifieke sector technische, juridische, financiele kennis. Bekendheid met de betreffende regio of landen is vaak een randvoorwaarde.

In 2014 vergaven de EBRD en haar klanten 2.734 consultancyopdrachten met een totale waarde van EUR 166,6 miljoen. Tot een bedrag van EUR 75.000 gaat dit door middel van rechtstreekse gunning. Boven dit bedrag wordt er een openbare tenderprocedure gevolgd.

Programma

Het seminar start met een presentatie over waarom en wanneer de EBRD consultants nodig heeft, om wat voor type consultants het gaat en hoe er wordt geselecteerd. Een spreker van de Technical Cooperation afdeling van de EBRD zal een uitgebreide toelichting geven, waarbij de aanbestedingsregels ook aan de orde komen. Bij uw aanmelding kunt u aangeven of u een een-op-een-gesprek met de vertegenwoordiger van de EBRD wilt hebben.

Voor wie

Dit seminar is bij uitstek geschikt voor bedrijven die al enige (al dan niet succesvolle) ervaring hebben met de procedures van internationale organisaties. Bij uw aanmelding kunt u een concrete vraag in het Engels formuleren. Deze kan tijdens de workshop behandeld worden.

Meer informatie

U kunt inschrijven voor het seminar tot 28 mei. De voertaal tijdens het seminar is Engels.

Het seminar vindt plaats bij Rijksdienst voor Ondernemend Nederland in Den Haag. Een parkeerplaats reserveren is niet mogelijk, in de buurt van RVO.nl is voldoende mogelijkheid tot parkeren. Tot 2 uur 's middags geldt betaald parkeren, na 2 uur is het gratis. RVO.nl is ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer.