Raad vraagt opties


Raad vraagt opties /

05 juni 2015 - Wethouder Stephan Brandligt komt voor de eerstvolgende vergadering van de commissie Ruimte, Verkeer en Wonen met een overzicht van varianten en kosten om kinderboerderij Tanthof open te houden.

Geiten op kinderboerderij Tanthof

Hij zegde dat toe in de raadsvergadering op donderdag 4 juni. Het college vroeg de raad in een brief onder meer akkoord te gaan met het omvormen van de kinderboerderij naar een dierenweide. De fractievoorzitters vinden dat dat voorstel eerst in de commissie moet worden behandeld. Wethouder
Brandligt verzekerde de raad ook dat de kinderboerderijen niet sluiten op 1 juli als er op dat moment nog geen oplossing is. Wel loopt dan het financieel tekort op. Het voorstel wordt op dinsdag 23 juni aanstaande in de vergadering van de Commissie Ruimte, Verkeer en Wonen besproken.
Belangstellenden kunnen die avond ook inspreken.

Participatiewet

Een ruime meerderheid van de raad ging akkoord met de nieuwe re-integratieverordening Participatiewet gemeente Delft 2015. De gemeenteraad ging verder unaniem akkoord met de verordening individuele studietoeslag 2015. Per hamerslag ging de raad onder meer akkoord met de verordening gesloten
bodemenergiesystemen gemeente Delft. De SP verklaarde tegen de rekening 2013 en de begroting 2015 van de Stichting voor Openbaar Voortgezet Onderwijs Delft te zijn. De overige fracties stemden daarmee in.



Een uitgebreid verslag leest u op de website van de Delftse gemeenteraad.