Minister-president Rutte, minister Ploumen en staatssecretaris Dijksma naar India

Nieuwsbericht | 02-04-2015

Minister-president Rutte brengt van 5 t/m 6 juni 2015 een bezoek aan India. Hij wordt hierbij vergezeld door minister Ploumen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking en staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken. Ook reist een delegatie uit het Nederlandse bedrijfsleven mee. De reis staat in het teken van de verdere versterking van de politieke en economische banden tussen Nederland en India.

Nederland is de vierde handelspartner van India binnen de EU en behoort tot de top vijf van grootste investeerders in India. De wederzijdse handel is de afgelopen jaren toegenomen tot ruim 6 miljard euro. Er liggen voor het Nederlandse bedrijfsleven grote kansen in India, vooral op het gebied van land- en tuinbouw, water, gezondheidszorg en sportinfrastructuur.

Nederlandse bedrijven die geinteresseerd zijn in deelname aan de economische missie naar India onder leiding van minister-president Rutte kunnen zich vanaf woensdag 8 april inschrijven bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).