BSc in Business Administration op Nyenrode van start in 2016

Na ruim twintig jaar weer Bachelor-studenten woonachtig op campus in Breukelen

Samenvatting

In augustus 2016 gaat op Nyenrode Business Universiteit de nieuwe opleiding Bachelor of Science in Business Administration van start. De opleiding is deze week geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO). Met deze driejarige voltijd opleiding wil Nyenrode studenten opleiden tot academisch geschoolde professionals die richting kunnen geven aan bedrijven in een veranderende markt.

De nieuwe Engelstalige opleiding bereidt studenten niet alleen voor op een carriere in het internationale bedrijfsleven maar geeft hen ook een solide academische basis voor een wetenschappelijke loopbaan.

De Bachelor of Science in Business Administration zal worden gekenmerkt door een kleinschalige opzet, veel contacturen en persoonlijke begeleiding. De internationale orientatie en de belangrijke rol voor sport in het programma sluiten goed aan bij de roots van Nyenrode.

Persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling en vorming zijn essentiele onderdelen van het curriculum. "Onze missie is om studenten te vormen tot verantwoordelijke leiders en managers die bijdragen aan een duurzame toekomst. Daarbij staan onze waarden Leadership, Entrepreneurship en Stewardship centraal", vertelt prof. dr. Leen Paape, Dean van Nyenrode Business Universiteit. "Nyenrode biedt de studenten een internationale leer- en woonomgeving, met ook veel activiteiten die studenten zelf organiseren buiten het daadwerkelijke curriculum om. Eigenschappen als verantwoordelijkheid durven nemen en kunnen samenwerken zijn daarbij van groot belang en worden niet alleen in de les maar ook in de praktijk geleerd."

Naast academische en onderzoeksvaardigheden krijgen de studenten inhoudelijke bedrijfskundige vakken op het gebied van onder meer Strategy, Finance & Accounting, Marketing en Organizational Behavior. In het tweede jaar volgen de studenten vakken aan een buitenlandse universiteit. Hierdoor worden zij vertrouwd met een andere cultuur en ook krijgen ze een kijkje in de keuken van het dynamische, internationale bedrijfsleven.

Langgekoesterde wens Het starten van de BSc in Business Administration betekent dat voor het eerst sinds 1991 weer nieuwe Bachelor-studenten op de campus van Nyenrode in Breukelen zullen komen. "Dat is een langgekoesterde wens voor veel van onze alumni", aldus rector magnificus prof. dr. Misa Dzoljic. "Zij zien hun tijd op Nyenrode vaak als een van de meest bepalende periodes in hun leven, waarin zij persoonlijk zijn gevormd en zij de basis hebben gelegd voor een netwerk waar ze de rest van hun leven profijt van hebben gehad. De studenten van deze nieuwe Bachelor of Science in Business Administration zullen ongetwijfeld dezelfde ervaring hebben."

Selectie

De Bachelor of Science in Business Administration kan worden gedaan na het behalen van een VWO-diploma of na een HBO-propedeuse. Daarnaast hanteert Nyenrode Business Universiteit een eigen selectieprocedure om te garanderen dat alleen getalenteerde en gemotiveerde studenten worden toegelaten die passen bij het onderwijs dat Nyenrode biedt.

Na de studie

Na het behalen van hun diploma Bachelor of Science in Business Administration hebben studenten de mogelijkheid door te stromen naar bijvoorbeeld een Master of Science in Management-programma. Nyenrode heeft daar een voltijd variant van waarbij de studenten ook op campus wonen, maar ook een opleiding in deeltijd die gecombineerd kan worden met een baan.

Meer informatie over de Bachelor of Science in Business Administration

Boilerplate

Over Nyenrode Business Universiteit

Nyenrode Business Universiteit is de enige particuliere universiteit in Nederland. Het instituut werd in 1946 voor en door het bedrijfsleven opgericht. Nyenrode bereidt mensen met talent en ambitie voor op een carriere in een management-, ondernemers- of accountantsfunctie binnen een internationale omgeving en hecht grote waarde aan sociaal bewustzijn en duurzaam leiderschap, met als motto: Leadership, Entrepreneurship, Stewardship.

Neem voor meer informatie over de inhoud van dit persbericht contact op met: Nyenrode Business Universiteit, Dennis ter Borg, afdeling Corporate Communications, telefoon: +31 346 291 474. E-mail: d.tborg@nyenrode.nl website: www.nyenrode.nl