Provinciale Staten stellen gewijzigd inpassingsplan Beemte Vaassen vast

Arnhem, 5 juni 2015

Provinciale Staten stellen gewijzigd inpassingsplan Beemte Vaassen vast

Provinciale Staten van Gelderland hebben het inpassingsplan Intensieve Veehouderij Beemte Vaassen vastgesteld. Hierdoor is het mogelijk een Rondeelstal, een ronde stal waarin leghennen vrij kunnen rondlopen, te vestigen op de Bokkerijweg in Vaassen. Het inpassingsplan regelt ook de toegangswegen van dit bedrijf én een tweede agrarisch bedrijf aan de Weteringdijk te Vaassen.

Gedeputeerde Van Dijk benadrukte dat met het vaststellen van dit inpassingsplan voor de provincie een einde komt aan het verplaatsen van bedrijven naar Beemte Vaassen. “Door dit inpassingsplan kan het bedrijf zich verplaatsen van de Veluwe naar een nieuwe locatie met toekomst. Dat is goed voor de natuur en biedt het bedrijf eindelijk zekerheid.” Het is verder aan de gemeenten om beleid te voeren voor het vestigen en uitbreiden van bedrijven in Beemte-Vaassen.

Twee weken voor het besluit was er een commissievergadering over het onderwerp. Daarbij waren er drie insprekers: een buurtbewoner, een vertegenwoordiger namens de Gebiedsgroep Beemte-Vaassen en de ondernemer van de Rondeelstal. Zij vroegen aan de statencommissieleden aandacht voor verschillende onderwerpen; van het principe van de Landbouw Ontwikkelingsgebieden tot de procedures rond de Natuurbeschermingswet en de langdurige onzekerheid voor ondernemers.