Controle naleving drank- en horecawet


Controle naleving drank- en horecawet

Laatste update:
06-06-2015 | 10:20

Woordvoering:
Oost-Nederland

Velp - De wijkagent, een toezichthouder van de gemeente en een toezichthouder van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) hebben in de nacht van vrijdag 5 en zaterdag 6 juni gezamenlijk een controle uitgevoerd op de naleving van de Drank- en Horecawet. Hierbij werd gelet op
alcoholverstrekking aan jongeren onder de 18 jaar en of kroegen zich hielden aan de afgesproken openingstijden en aan het rookverbod.

Het was de eerste keer dat er op een dergelijke, georganiseerde wijze werd gecontroleerd na invoering van de nieuwe drank- en horecawet. In deze wet staat dat er vanaf 1 januari 2014 geen alcohol geschonken mag worden aan jongeren onder de 18. Dit om jonge mensen te beschermen tegen de
schadelijke gevolgen van het drinken van alcohol. Sinds 1 januari 2015 is het bovendien niet meer toegestaan te roken in kleine cafes.

Meer controles

Dit keer was het dorp Velp aan de beurt. Binnenkort gaan er ook controles komen in de dorpen Dieren en Rheden. In totaal gaat het in de gemeente Rheden om 30 gelegenheden die voor controle in aanmerking komen.

Geen overtredingen

De algemene indruk was dat het zeer rustig was in Velp. Geen enkele ondernemer kreeg een boete in verband met het schenken van alcohol aan minderjarigen. In de kroegen werd niet gerookt.

2015271940