Muzikale partners vlammen op De Nacht van Kunst & Wetenschap

PERSBERICHT - Groningen, 30 april 2015

Muzikale partners vlammen op De Nacht van Kunst & Wetenschap

KopjeK, Lepel Concerts, Wishfulmusic, Stukafest, Groninger Songwriter Circle en POPgroningen partners van De Nacht

Het programma van De Nacht van Kunst & Wetenschap op zaterdag 6 juni wordt extra versterkt door fraaie muzikale samenwerkingsverbanden. De Nacht is trots op al deze partners en licht er graag een aantal uit. Ze vertegenwoordigen ieder een eigen genre en muzikaal talent. Elke partner cureert tijdens De Nacht een spannende locatie in de binnenstad van Groningen en trakteert de bezoekers op stoere, vuige, intieme en dansbare klanken.

KopjeK Creatives is een creatief platform voor jong talent in Noord-Nederland en richt zich vooral op het geven van unieke house- en technofeesten in een vernieuwde vorm op verrassende locaties. Tijdens De Nacht is die locatie wel heel verrassend; de normaliter zo stille trappen van de Universiteitsbibliotheek worden na 23.00 uur namelijk omgetoverd tot een club met dj’s Tjade en Stefan Lafontaine.

Het Groningse platform Lepel Concerts organiseert ongeveer elke maand een show, soms op eigen locatie en soms in Vera of op festivals als Welcome to the Village. Tijdens De Nacht is Lepel Concerts te vinden op de route, in het pand van Wereldburgers. Hier hosten zij vier concerten van onder meer Blue Crime, The Lumen en Amber Arcades (solo).

Wishfulmusic organiseert sinds jaren intieme concerten in huiskamers en op andere spannende plekken in Groningen. Verder is Wishfulmusic betrokken bij festivals als Noorderzon en Melodica Groningen. Tijdens De Nacht strijken zij neer in Knipcafé Cariño met optredens van Eric Larocque, The World of Dust, Kim Fasticks en De Grot.

Een andere partner voor wie intieme voorstellingen de normaalste zaak van de wereld zijn, is Stukafest. Studenten stellen tijdens Stukafest hun kamers beschikbaar voor optredens van gevestigd en opkomend talent uit uiteenlopende kunstdisciplines. Op De Nacht presenteert Stukafest Lilian Zielstra, Sascha Elisah en Richard James Foster in Kapperszaak Parucci.

De Groninger Songwriter Circle (GSC) is dé netwerkorganisatie voor singer-songwriters uit Groningen en omstreken. De GSC zal tijdens De Nacht een podium verzorgen in de nieuwe Starbucks in de Universiteitsbibliotheek, met vier van haar favoriete singer-songwriters: Tom Kootstra, Robin IJzerman, George Welling, en MyDearestDear.

POPgroningen, de popkoepel van de provincie Groningen, presenteert tijdens De Nacht de winnaar van de POPgroningen Talent Award 2015: Vikings in Tibet. Deze band won op 24 april de finale in Vera en zal op 6 juni in het Academiegebouw laten zien waarom zij de terechte winnaars zijn.

De Nacht van Kunst & Wetenschap

De zesde editie van De Nacht van Kunst & Wetenschap vindt plaats op zaterdag 6 juni in het centrum van Groningen. De Nacht is een jaarlijks terugkerend festival met meer dan 150 acts, waaronder inspirerende wetenschapssprekers en vooruitstrevende kunstenaars die hun nieuwste werk delen met bezoekers. Het volledige programma wordt in de komende weken bekend gemaakt.

Zaterdag 6 juni 2015, binnenstad Groningen, v.a. 19.30 uur tot diep in de nacht

Kaartverkoop via de website | € 12,50 in de voorverkoop | € 15,- op 6 juni | Tot 12 jaar gratis www.denachtvankunstenwetenschap.nl

‘De Nacht van Kunst & Wetenschap’ is onderdeel van Het Akkoord van Groningen, een structureel strategisch samenwerkingsverband tussen Rijksuniversiteit Groningen, Hanzehogeschool Groningen, Universitair Medisch Centrum Groningen en Gemeente Groningen. Onder de noemer ‘Groningen, City of Talent’ presenteren we Groningen als dé kennis- en innovatiestad van Noord-Nederland. Tijdens het jaarlijkse festival ‘De Nacht van Kunst & Wetenschap’ bieden we een podium aan al het (medisch)wetenschappelijke en het culturele talent dat Groningen rijk is. Vanaf 2015 is het Groninger Forum penvoerder en verantwoordelijk voor de programmering en realisatie van het festival.